Μεγάλη συμμετοχή στο Σεμινάριο Ποντιακών χορών στην Τρίπολη (vid,ph)

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017 20:07

Η ποντιακή παράδοση “ζωντάνεψε” στο Πνευματικό κέντρο της Αρκαδικής Πρωτεύουσας, με μουσική, χορούς και γεύσεις

Με μεγάλη συμμετοχή ενδιαφερομένων ξεκίνησε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, το διήμερο σεμινάριο ποντιακών χορών που διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Αρκαδίας.Ενδιαφερόμενοι όχι μόνο από την Τρίπολη, αλλά και από άλλες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης για να “μυηθούν” στα μυστικά της ποντιακής παράδοσης, από τον μέτρ του είδους Νίκο Ζουρνατζίδη.

Ο κ.Ζουρνατζίδης αναφέρθηκε πριν ξεκινήσει η μάθηση των χορών στην ποντιακή φορεσιά, στα κοσμήματα που την συνόδευαν αλλά και στα μουσικά όργανα των ποντίων, ενώ μιλώντας στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 σημείωσε πως το ενδιαφέρον για την Ποντιακή Παράδοση είναι μεγάλο, τόσο εντός Ελλάδος όσο και εκτός συνόρων. Επεσήμανε όμως πως δυστυχώς η Πολιτεία δεν δίνει μεγάλη σημασία όχι μόνο για την Ποντιακή παράδοση και τους χορούς αλλά γενικότερα για την παράδοση και το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα για τη διατήρησή της.

Από τη δική του πλευρά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αρκαδίας κ.Στυλίδης δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του κόσμου και τόνισε πως ο Σύλλογος τους στο μέτρο του δυνατού, θα κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρηθεί η Ποντιακή Παράδοση και ετοιμάζουν και άλλες εκδηλώσεις.

Να αναφέρουμε πως όσοι βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης είχαν την ευκαιρία εκτός από τους χορούς να γευτούν και εδέσματα ποντιακά, όπως το πιροσκί με πατάτα.

Το σεμινάριο ολοκληρώνεται την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Σεμινάριο ποντιακών χορών στην Τρίπολη