Μεγαλόπολη | Εορτή Αγ.Νικολάου με περιφορά εικόνας – Μήνυμα Ιερεμία στην Κυβέρνηση (vid,ph)

Τετάρτη, 6 Δεκέμβριος 2017 17:32

Η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ κύριο θέμα στο κήρυγμα του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εόρτασε η Μεγαλόπολη, τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο, σήμερα, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου.

Κλήρος και λαός, μαζί και οι άρχοντες του τόπου παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και την περιφορά της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τίμησαν τον Άγιο Νικόλαο Μύρων της Λυκίας τον Θαυματουργό.

Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.Ιερεμίας με τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρο, μαζί με ιερείς των δύο Μητροπόλεων.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, μίλησε στους πιστούς για τον Άγιο Νικόλαο, αλλά και για το “τι είναι Άγιος”.

Στην θεία Λειτουργία και την περιφορά βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι πολιτευτές Εύη Τατούλη και Γιώργος Αθανασόπουλος και πλήθος πιστών.

Παρά τον καθαρό ουρανό και τον ήλιο το κλίμα δεν ήταν χαρούμενο και λαμπρό λόγω της ημέρας, αλλά “σκιάστηκε” από την εξέλιξη που αφορά στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ και αυτό, φάνηκε και στον λόγο του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.Ιερεμία, μετά την περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου.

Ο Μητροπολίτης φανερά αγανακτισμένος για την εξέλιξη αυτή διαμήνυσε στους Κυβερνώντες πως θα τους βρουν μπροστά τους, αφού θα συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα, όπως τον χαρακτήρισε και μάλιστα είπε πως θα βγάλουν στα πεζοδρόμια και τα μικρά παιδιά, αφού με τη απόφασή της η Κυβέρνηση καταστρέφει την κοινωνία της Μεγαλόπολης και την αφανίζει.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την Θεία Λειτουργία, την περιφορά και τα όσα ανέφεραν οι δύο Μητροπολίτες στο λόγο τους.

Εορτή Αγίου Νικολάου στη Μεγαλόπολη