Μεγαλόπολη | Μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά της πώλησης της ΔΕΗ (vids,ph)

Τετάρτη, 6 Δεκέμβριος 2017 17:32
φωτογραφία αρχείου Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 από το Συλλαλητήριο στη Μεγαλόπολη

Μήνυμα αντίστασης και αγώνα. Η πώληση θα μείνει στα χαρτιά

Παλμό, παλλαϊκή συμμετοχή,  αγωνιστικότητα και ενότητα, αλλά και διάθεση για συνέχιση μέχρι τέλους του αγώνα, είχε το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε, μετά τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της πόλης, στην πλατεία Μεγαλόπολης, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου.

Εκτός από τους Βουλευτές του Νομού, που δεν παρίσταντο, Εκκλησία, Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, απλοί πολίτες ήταν όλοι εκεί για να διατρανώσουν την αντίστασή τους και την αντίθεσή τους στο «ξεπούλημα της ΔΕΗ».

Συνδικαλιστές, φωνάζοντας συνθήματα κατά της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ, όχι μόνο στη Μεγαλόπολη αλλά και στη Μελίτη, έδιναν τον παλμό στην συγκέντρωση που πραγματικά ήταν εντυπωσιακή για τα δεδομένα της περιοχής.

Όλη η Αρκαδία, αλλά και εκπρόσωποι της ΔΕΗ από τη Φλώρινα και την Κοζάνη, έστειλαν μήνυμα στην Κυβέρνηση πως δεν θα κάνουν πίσω και θα δώσουν αγώνα μέχρις εσχάτων.

Στην συγκέντρωση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης , τον λόγο πήρε πρώτος ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.Ιερεμίας, που συμμετέχει και στην επιτροπή αγώνα, και μεταξύ άλλων ανέφερε πως ακόμα και αν χρειαστεί να παραιτηθεί για να μην πωληθεί η ΔΕΗ θα το κάνει, γιατί αυτή η πώληση θα σημάνει το μαρασμό της Μεγαλόπολης και τον αφανισμό της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η Μεγαλόπολη έχει ανοίξει τα σωθικά της και δεν μπορεί η Κυβέρνηση να την πετά σαν στυμμένη λεμονόκουπα» και δήλωσε πως θα πρέπει όλοι ενωμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος έμεινε αρκετά στο θέμα της παλλαϊκής συμμετοχής και τόνισε πως αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους Κυβερνώντες.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Σωτήρης Παπαδημητρίου που διάβασε το ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, ψήφισμα στήριξης στον αγώνα που διεξάγεται.

Επίσης μίλησαν εκπρόσωποι των συνταξιούχων της ΔΕΗ, του ΕΚΑ, της ΛΑΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο Πρόεδρος των Ενεργειακών Δήμων –Δήμαρχος Εορδαίας, ενώ έγιναν και δηλώσεις από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, από την πολιτευτή Αρκαδίας Εύη Τατούλη και από πολίτες που δήλωσαν τον προβληματισμό τους για το μέλλον της Μεγαλόπολης, μετά την απόφαση για πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και δύο βίντεο με ομιλίες (Μητροπολίτης, Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Εκπρόσωποι φορέων και σωματείων εργαζομένων) καθώς και με δηλώσεις κατοίκων της Μεγαλόπολης

Συλλαλητήριο στη Μεγαλόπολη για την πώληση της ΔΕΗ