Μεγαλόπολη | Παραιτήσεις αιρετών και καταλήψεις σχολείων για την πώληση της ΔΕΗ

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 15:51
φωτο αρχείου

Κλειστά τα καταστήματα στην πόλη την Τετάρτη 25 Απριλίου

Φορείς της πόλης αντιτίθενται στην πώληση των μονάδωνΑλυσιδωτές είναι οι αντιδράσεις στην πόλη της Μεγαλόπολης, μετά την κατά πλειοψηφία ψήφιση του νομοσχεδίου για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Σχολεία προβαίνουν σε καταλήψεις ως αντίδραση για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου της πόλης προχώρησαν σε κατάληψη, αναρτώντας πανό στην είσοδο του σχολείου που γράφει: ” Η πώληση της ΔΕΗ είναι εθνικό έγκλημα’.

Εκτός όμως από τους μαθητές που αντιδρούν στην πώληση, σήμερα, Τρίτη 24 Απριλίου, είχαμε και παραιτήσεις αιρετών.

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Γόρτυνος Κώστας Μιχόπουλος (είχε εκλεγεί με την παράταξη του Δημάρχου Διονύση Παπαδόπουλου), καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση για την επιλογή της να πουλήσει τις μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και επισημαίνει πως οφείλει να παραιτηθεί γιατί μόνο έτσι θα δικαιώσει τους μακροχρόνιους αγώνες που έχουν γίνει για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Μετά την παραίτηση του κ.Μιχόπουλου ήρθε και η παραίτηση ολόκληρης της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, της παράταξης του πρώην Δημάρχου Τάκη Μπούρα.

Στην επιστολή παραίτησης που υπογράφει ο επικεφαλής της “Δημοκρατικής Συνεργασίας” αναφέρεται μεταξύ άλλων πως “Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», συναισθανόμενη την οδύνη, την αγωνία και την πικρία που έχουν προκαλέσει αυτές οι εξελίξεις στην κοινωνία μας, έχοντας ήδη δεσμευτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προς τούτο, κρίνει ότι η ελάχιστη έμπρακτη ένδειξη διαμαρτυρίας, απέναντι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, είναι η παραίτηση από τα αξιώματα που κατέχουν τα μέλη της στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης.

Είναι η αυτονόητη συμβολική πράξη καταγγελίας της συστηματικής, μεθοδευμένης, θεσμικής στήριξης άνομων ενεργειών που γίνονται σε βάρος των συμφερόντων του τόπου, αλλά και της χώρας ολόκληρης”.

Εκτός όμως από τις συγκεκριμένες αντιδράσεις και ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγαλόπολης αποφάσισε να κλείσει τα καταστήματά της πόλης, την Τετάρτη 25 Απριλίου από τις 11 το πρωί για να μπορέσουν όσα μέλη επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα (Σύνταγμα) για να πάρουν μέρος στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ Μεγαλόπολης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ και αναφέρει μεταξύ άλλων “Η πώληση των λιγνιτικών μονάδων θα επιφέρει οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση στην ευρύτερη περιοχή , η οποία την τελευταία πεντηκονταετία έχει δομηθεί γύρω από τη ΔΕΗ . Άμεσο αποτέλεσμα θα είναι η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας και η δραματική μείωση του εισοδήματος των κατοίκων”.

Ενώ και διάφοροι άλλοι φορείς της πόλης ενώνουν την φωνή τους ενάντια στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

Δείτε τις υπογραφές στήριξης στον σύνδεσμο υπογραφές στήριξης

Ρεπορτάζ Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5