Μεγαλόπολη | Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις κατά του κλεισίματος των μονάδων της ΔΕΗ (vid,ph)

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 22:25

Συλλαλητήριο την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στην Αθήνα

“Σβήνουν οι μονάδες, σβήνει η πόλη”  έγραφε το πανό που κρατούσαν μαθητές του ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης, που ήταν μπροστάρηδες στο συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου, στην πλατεία της Μεγαλόπολης.Ένα συλλαλητήριο που αποτελεί την αρχή στις νέες κινητοποιήσεις που έρχονται κατά του κλεισίματος των μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Κλείσιμο που, όπως ειπώθηκε, είναι ξαφνικό και καταδικάζει την τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης, αλλά και ευρύτερα την κοινωνία της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου σε μαρασμό.

Οι ομιλητές αλλά και όσοι μίλησαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τόνισαν πως δεν είναι δυνατόν να επέλθει κλείσιμο χωρίς να δοθεί χρόνος για να προετοιμαστεί η κοινωνία για τη μεταλιγνιτική περίοδο αλλά και ανταλλάγματα, ενώ επισημάνθηκε πως οι λόγοι που η Κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τις μονάδες δεν είναι περιβαλλοντικοί, αφού αντίστοιχες μονάδες σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν μετά το 2038, όπως στη Γερμανία.

Στο Συλλαλητήριο συμμετείχαν πολλοί φορείς, εκπρόσωποι συλλόγων, σωματείων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού, ενώ δεν παρέστησαν οι βουλευτές του Νομού. Ο βουλευτής Γιώργος Παπαηλιού απέστειλε γραπτό μήνυμα.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και αποσπάσματα από ομιλίες και δηλώσεις που έγιναν από συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Montag, 25. November 2019