Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Τρύφωνα στη Βυτίνα (vid,ph)

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017 19:21

Συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, στο κήρυγμά του σημείωσε πως η εποχή μας έχει ανάγκη από αδαμάντινους και καθαρούς χαρακτήρες, όπως ο Άγιος Τρύφωνας

Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκε ο πολιούχος της Βυτίνας, Άγιος Τρύφωνας, σήμερα, Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου.Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό που βρίσκεται στην πλατεία της Βυτίνας, συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.Ιερεμίας και ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ.Διονύσιος, μαζί με πολλούς ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Παρόντες μεταξύ άλλων στην θρησκευτική πανήγυρη ο Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κατσίρης, οι Δήμαρχοι Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος και Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των δήμων Γορτυνίας και Μεγαλόπολης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης Γ.Αδαμόπουλος, οι πολιτευτές Εύη Τατούλη και Στάθης Κούλης και πλήθος πιστών.

Μετά την πανηγυρική θεία Λειτουργία ακολούθησε περιφορά της εικόνας του Αγίου Τρύφωνα ενώ παρετέθη γεύμα προς τιμήν των παρευρισκόμενων.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ.Διονύσιος στο λόγο του αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Τρύφωνα και σημείωσε πως όταν οι άνθρωποι είναι υπό την σκέπη του Θεού και προσεύχονται σε αυτόν δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και δεν μπορεί να τους αγγίζει κανείς, ενώ τόνισε πως η εποχή μας, με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, έχει ανάγκη από αδαμάντινους, καθαρούς και αγνούς ανθρώπους, όπως ήταν και ο Άγιος Τρύφωνας.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5.