Μελέτες και πόροι “μπλοκάρουν” έργα στην Ε.Ο Τρίπολης-Πύργου (vid)

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016 12:39

Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με αφορμή επερώτηση του ΠΣ Τάκη Γατσόπουλου

Στη Γορτυνία γίνονται ήδη έργα πάνω από 6 εκ ευρώ και προγραμματίζονται πολλά ακόμα έργαΤο έργο είναι δύσκολο και εκτός από τις μελέτες λείπουν και τα 300 εκ ευρώ που απαιτούνται

Η Εθνική Οδός Τρίπολης-Πύργου αποτέλεσε θέμα συζήτησης στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Το θέμα έθεσε με επερώτησή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τάκης Γατσόπουλος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως μεγάλα τμήματα του δρόμου είναι επικίνδυνα και έχουν μείνει στην εποχή των κάρων. Μάλιστα χαρακτήρισε το δρόμο ντροπή για την Ευρώπη του 21ου αιώνα.

Στην επερώτηση του κ. Γατσόπουλου απάντησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Βαγγέλης Γιαννακούρας ενώ τοποθετήθηκε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος

Η κα. Νικολάκου ανέφερε πως η σύνδεση της Τρίπολης με τη Βυτίνα και την Αρχαία Ολυμπία αποτελεί για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ένα από τα σημαντικότερα έργα, έναν άξονα σύνδεσης της Κεντρικής με τη Δυτική Πελοπόννησο και ήδη στην περιοχή της Γορτυνίας υλοποιείται ένα πολύ σημαντικό έργο, ύψους 6 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, δίνοντας στην περιοχή μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Από τη δική του πλευρά ο κ.Γιαννακούρας μίλησε αναλυτικά για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο οδικό αυτό τμήμα, αλλά και γενικότερα στα έργα που υλοποιούνται στη Γορτυνία και σχετίζονται με την ασφάλεια του οδικού δικτύου, τις καταπτώσεις αλλά και τις διαγραμμίσεις και επεσήμανε πως σε σχέση με την Ηλεία το κομμάτι της Αρκαδίας είναι πολύ βελτιωμένο.
Κάλεσε δε τον κ.Γατσόπουλο να τον ξεναγήσει στα έργα που γίνονται στην Αρκαδία και τον διαβεβαίωσε πως μετά από την ξενάγηση θα έχει αλλάξει άποψη.

Ο κ.Τατούλης αναφέρθηκε στο ιστορικό των έργων στο δρόμο όσον αφορά τα κομμάτια στα Λαγκάδια, στο Λευκοχώρι και στο Σταυροδρόμι και τόνισε πως για να προχωρήσουν απαιτούνται 300 εκ ευρώ, χρήματα που θα πρέπει να βρεθούν από κάποιο πρόγραμμα, αλλά δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες, τις οποίες έχει αναλάβει το αρμόδιο Υπουργείο.

Ανακοίνωσε δε πως στις άμεσες προτεραιότητές τους είναι να γίνει ο δρόμος στους Παραλογγούς-Τριπόταμα και ήδη ολοκληρώνεται η μελέτη και αναζητείται τρόπος χρηματοδότησης του έργου.

Δείτε στο βίντεο αποσπάσματα από τη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για το θέμα .