Μέλη του φιλοζωικού συλλόγου Τρίπολης μιλούν στη ΔΡΤ για τα αδέσποτα (vid)

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019 13:20

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης στην εκπομπή “Double Trouble” με την Ντόρα Παπαιωάννου και την Τόνια Μεγρέμη φιλοξενήθηκαν το πρωί της Τετάρτης (09/10) μέλη του φιλοζωικού συλλόγου Τρίπολης.

Πιο συγκεκριμένα η Ντέμη Κωστόγιαννη και ο Θοδωρής Μαρκόπουλος βρέθηκαν στο στούντιο, όπου και μας μίλησαν για την προσπάθεια που ξεκινά από την νέα Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τον σύλλογο για την εξεύρεση λύσης στο μείζον ζήτημα των αδέσποτων. Μεταξύ αυτών που μας ανέφεραν είναι η πρόθεση που υπάρχει να επανεντάσσονται τα αδέσποτα  (μετά τις κτηνιατρικές εξετάσεις κτλ) στο φυσικό τους περιβάλλον, σε ζώνες ένταξης που θα δημιουργηθούν (εκεί θα τοποθετηθούν ταΐστρες και σπίτακια), προκειμένου να μην συγκεντρώνονται τα ζώα αυτά σε κεντρικά σημεία της πόλης, γεγονός που δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων.Ο κ.Μαρκόπουλος ανέφερε ακόμα, πως ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μια μελέτη παρατήρησης για να δουν από που προέρχονται τα αδέσποτα ζώα. Η έρευνα έδειξε πως το 60% των αδέσποτων που ζουν στον Δήμο Τρίπολης είναι τσοπανόσκυλα και κυνηγόσκυλα. “Πρέπει να ενημερωθούν οι κτηνοτρόφοι και οι κυνηγοί, προκειμένου να στειρώνουν και να τσιπάρουν τα σκυλιά τους”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Τέλος τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου μίλησαν για τις δράσεις που προγραμματίζουν με σκοπό την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών.