Μεταφορά Αφγανών μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου

Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019 18:38

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση να αποφορτιστούν τα νησιά από τις μεγάλες προσφυγικές ροές, με την Πελοπόννησο να μπαίνει και αυτή στην εξίσωση. Ήδη ειλημμένη είναι η απόφαση για τη μεταφορά 600 Αφγανών στο πρώην Στρατόπεδο της Κορίνθου, προκαλώντας αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, που όμως βρίσκεται ήδη προ τετελεσμένου γεγονότος.

Για τις ανάγκες φιλοξενείας τους θα τοποθετηθούν 50 μεταλλικές κατασκευές (τολ) για να κοιμούνται οι Αφγανοί, ενώ για τις υγειονομικές τους ανάγκες θα επιστρατευθούν γιατροί. Σε ότι αφορά το κομμάτι της ασφάλειας, έχει προβλεφθεί η τοπική αστυνομική δύναμη να ενισχυθεί με 40 ακόμα άτομα.Όπως έχει γνωστοποιήσει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα δημιουργηθούν ανάλογες δομές ανοιχτού τύπου σε όλη τη χώρα, και πιθανότατα και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη πληροφορία λεωφορεία απομάκρυναν πρόσφατα από το στρατόπεδο Ναυπλίου στρατιώτες που υπηρετούσαν εκεί και τους μετέφεραν σε άλλες μονάδες. Αν ισχύει αυτό, ενδεχομένως να προετοιμάζεται σιωπηρά το κλείσιμο του στρατοπέδου, ανοίγωντας ουσιαστικά χώρο για παραχωρήσεις ή άλλες χρήσεις…

Σε ότι αφορά το θέμα της Λειτουργίας ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου και την επικείμενη ίδρυση ανοιχτής δομής φιλοξενίας μεταναστών εντός του αστικού ιστού της πόλης, μετέβησαν σήμερα το πρωί στην Αθήνα για συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αντιδήμαρχος Μελετών & Ανάπτυξης Γιάννης Γκεζερλής και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας Χρήστος Βλαχοπάνος. Εκεί τους έγινε γνωστή η απόφαση του υπουργείου να μεταφέρει εκεί τους 600 Αφγανούς, πιάνοντάς τους εξ απήνης.