«Οι μετεωρολογικές συνθήκες και το μικροκλίμα στο όρος Μαίναλο» από το ΣΑΟΟ (vid/ph)

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 07:25
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυριών Βυτίνας διοργάνωσαν το βράδυ της Τετάρτης 21 Μαρτίου και ώρα 20:00 μια πολύ ενδιαφέρουσα και επίκαιρη εκδήλωση με θέμα: «Οι μετεωρολογικές συνθήκες και το μικροκλίμα στο στο όρος Μαίναλο». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΑΟΟ, Β. Δεκάζου 9 -11, Τρίπολη και ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Φώτης Παπαχατζής.

ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES

Ο κ. Παπαχατζής αποτελεί ένας φυσιολάτρης της περιοχής και γενικότερα του ορεινού όγκου του Μαινάλου, μόνιμος κάτοικος της Ελάτης και φιλόλογος στο επάγγελμα, ενώ συνεισφέρει και ως εθελοντής Πυροσβέστης. Το θέμα της συζήτησης στα γραφείου του ΣΑΟΟ από τον κ. Παπαχατζή έχει να κάνει με την παρουσίαση των ειδικών κλιματολογικών συνθηκών οι οποίες επικρατούν στο ορεινό συγκρότημα του Μαινάλου (Ανατολικού και Δυτικού). Εδώ και 12 χρόνια ο κ. Παπαχατζής χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη βάσει όσων δήλωσε στην κάμερα της ΔΡΤ το μέλος του ΣΑΟΟ κ. Αθανάσιος Χωματάς, παρακολουθεί με ειδικά όργανα που του έχει παραχωρήσει το Αστεροσκοπείο Αθηνών τις μετεωρολογικές συνθήκες και το ειδικό μικροκλίμα που επικρατεί στο βουνό.ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του ΣΑΟΟ ήταν γεμάτη από φίλους του βουνού που βρέθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων και ενημερώθηκα από τον κεντρικό ομιλητή για το κλίμα και το μικροκλίμα του όρους Μαινάλου. Μάλιστα μοιράστηκαν και κάποιες έντυπα με στατιστικά στοιχεία και μετρήσεις οι οποίες αφορούσαν το κλίμα και τις θερμοκρασίες του συγκεκριμένου ορεινού όγκου, ενώ αρκετοί είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν στον κ. Φώτη Παπαχατζή αρκετά ερωτήματα για αρκετές απορίες τους.

ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Αθανάσιος Χωματάς μέλος του ΣΑΟΟ πραγματοποιώντας την εισαγωγή της εκδήλωσης, ακολούθησε μια αναφορά στον κεντρικό ομιλητή κ. Παπαχατζή, που τη συνέχεια πήρε το λόγο παρουσιάζοντας τη θεματολογίας της συγκεκριμένης εκδήλωσης.