«Μη αναπτυξιακό το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014» (vid)

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 17:51

Για τεχνικό πρόγραμμα που δεν εμπεριέχει καμία αναπτυξιακή δυνατότητα, αλλά απλώς το διακατέχει μία ρουσφετολογική νοοτροπία και κατατμήσεις έργων για την εξυπηρέτηση ημετέρων, έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 19 Νοεμβρίου, με αφορμή την καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου για το 2014.Ένα τεχνικό πρόγραμμα που, όπως σημείωσε ο κ. Παυλής, δεν έχει κανένα νέο έργο, ενώ υπάρχουν έργα που γίνονται σε συγκεκριμένες περιοχές του δήμου, με άλλες περιοχές να μην παίρνουν ούτε την ΣΑΤΑ που τους αναλογεί και που δικαιούνται εκ του νόμου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου σημείωσε ακόμα πως δεν ελήφθη καμία γνώμη τοπικού προέδρου και τόνισε πως η δημοτική αρχή κινείται στη λογική της εξυπηρέτησης μικροπολιτικών συμφερόντων και διακρίνεται από ανικανότητα και προχειρότητα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο γεγονός ότι το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 13 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, είναι πολύ χειρότερο και από τα προηγούμενα χρόνια και δεν μπορεί να συγκριθεί με τεχνικά προγράμματα περιοχών πολύ μικρότερων από το δήμο Τρίπολης, που έχουν μεγαλύτερα ποσά για τα αντίστοιχα δικά τους τεχνικά προγράμματα.

Ο κ. Παυλής επεσήμανε ακόμα πως η δημοτική αρχή δεν κάνει καμία προσπάθεια για εξεύρεση άλλων πόρων, πέραν των πόρων που δίνονται από το Κράτος, με αποτέλεσμα “η Τρίπολη να έχει γίνει ο φτωχός συγγενής, παρόλο που είναι η έδρα της Περιφέρειας και ως τέτοια, θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε και να επιδιώκουμε την ανάπτυξή της“, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Και βέβαια δεν θα μπορούσε να λείψει και η κριτική για τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων του δήμου. Ο κ. Παυλής ανέφερε ότι όλα τα έργα είναι στο όριο των αναθέσεων κι αυτή η τακτική συνεχίζεται και στην επόμενη χρονιά. 

Ε.Τ