«Μια χώρα δύο αιώνες μετά» κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού στο θέατρο άλσους Αγ. Γεωργίου (+vd, ph)

Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021 01:38
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (04/08) στο θέατρο άλσος Αγίου Γεωργίου στην Αρκαδική πρωτεύουσα στα πλαίσια των καλοκαιρινών Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Τρίπολης. Πρόκειται για παράσταση του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη. Μία συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Δωδώνης, του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και της ομάδας Anima, με την είσοδο να είναι ελεύθερη.

Η βραδιά ήταν εξαιρετική μετά την αρκετά ζεστή ημέρα δίνοντας την ευκαιρία σε αρκετό κόσμο να παρακολουθήσει μια ξεχωριστή παράσταση, χειροκροτώντας τόσο στη διάρκεια όσο και στο τέλος τους συντελεστές της. Αξίζει να σημειωθεί ότι την παράσταση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης με τη σύζυγό του, καθώς μεταξύ άλλων και η Αντιδήμαρχος Τρίπολης για θέματα Πολιτισμού κα Ελένη Καρούντζου, αλλά και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα».Σε ότι αφορά την υπόθεση, όταν η εκδήλωση για τα διακόσια χρόνια από την επανάσταση ακυρώνεται, μια ομάδα θεατών ανεβαίνουν στη σκηνή να διαμαρτυρηθούν και δεν λένε να φύγουν. Τσακώνονται, τα βρίσκουν, τραγουδούν, παίζουν παιχνίδια, εξομολογούνται, χορεύουν… Στο τέλος αποφασίζουν να κάνουν όλοι μαζί μια γιορτή, γιατί, ότι κι αν πιστεύουμε, όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, κάποια γεγονότα είναι όμορφο να τα μοιραζόμαστε.

Η ταυτότητα της παράστασης…

Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.
Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα.
Πρωτότυπη Μουσική: Θοδωρής Λεμπέσης.
Επιμέλεια Κίνησης: Κατερίνα Γεβετζή.
Σχεδιασμός Φωτισμού: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη.
Βοηθός σκηνοθέτη: Δέσποινα Στάμου.
Φωτογραφίες: x square design lab.
Προβολή και επικοινωνία: art ensemble (Mαρίκα Αρβανιτοπούλου-Μαρία Λάμπρου).
Παίζουν οι ηθοποιοί αλφαβητικά: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Άρης Μπαταγιάννης, Αμαλία Νίνου, Ράνια Σχίζα, Μαρία Χάνου.

Θα ακολουθήσει και φωτογραφικό υλικό από την παράσταση…