Μικρά παιδιά της Τρίπολης έμαθαν για την ανακύκλωση στο λούνα πάρκ στην πλ.Άρεως(vid,ph)

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 09:04

Επόμενη περιβαλλοντική δράση από το Δήμο Τρίπολης στις 5 Ιουνίου με καθαρισμό των περιαστικών αλσών της πόλης

Μέσα από τσουβαλοδρομίες, τοξοβολία, ψάρεμα και άλλα παιχνίδια, παιδιά της Τρίπολης, από διάφορα σχολεία, έμαθαν για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος με σκοπό να περάσουν το μήνυμα της μείωσης του όγκου των απορριμμάτων και στους μεγαλύτερους. Η δράση “λούνα παρκ ανακύκλωσης” βρέθηκε στην Τρίπολη και στην πλατεία Άρεως στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Τρίπολης και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης. Δράση που υλοποιείται στην προσπάθεια που καταβάλλει ο δήμος για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης.Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, διασκεδάζοντας υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων της ΕΕΑΑ, έμαθαν για τα υλικά που ανακυκλώνουμε στους μπλε κάδους, πώς πρέπει να τα τοποθετούμε σε αυτούς και τι πρέπει να προσέχουμε πριν πετάξουμε τα υλικά στους κάδους ανακύκλωσης. Έμαθαν για το διαχωρισμό των υλικών και γενικά για την προστασία του περιβάλλοντος από τα σκουπίδια.

Στο χώρο της δράσης βρέθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τρίπολης Ηλίας Τότσης που μίλησε για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και κάλεσε τους πολίτες να ανακυκλώνουν, ώστε να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων και να κερδίσει τόσο το περιβάλλον όσο και η οικονομία.

Επίσης τόνισε πως οι δράσεις θα έχουν συνέχεια, με την επόμενη να είναι στις 5 Ιουνίου. Τα παιδιά, αλλά και μεγαλύτεροι θα καθαρίσουν τα περιαστικά άλση της πόλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τη δράση.