Μήνυμα προέδρου Τ.Κ Κερασίτσας για τα 57 χρόνια από το θάνατο του Λαμπράκη

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 09:26

Μήνυμα του προέδρου της Τ.Κ Κερασίτσας κ. Χασάπη Δ. Ιωάννη για την συμπλήρωση των 57 χρόνων από το θάνατο του Γρηγόρη Λαμπράκη

Αναλυτικά:“Σαν σήμερα πριν από 57 χρόνια πέρασε στην αιωνιότητα ο Ήρωας της ειρήνης Γρηγόρης Λαμπράκης σε συνέχεια της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε την 22α Μαίου του 1963 από το Σπύρο Κοντζαμάνη και τον Μανώλη Εμμανουηλίδη γνωστούς παρακρατικούς της εποχής, καθοδηγούμενοι από μαύρα συμφέροντας της ”αυλής”.

Ένας άνθρωπος ο οποίος έδωσε τη ζωή του για τα ιδανικά της ειρήνης και της ελευθερίας, ένα φωτεινό όσο και διαχρονικό παράδειγμα ακόμα και στις μέρες μας.

Η τοπική κοινότητα Κερασίτσας είχε προγραμματίσει από τις 13 Μαΐου έως τις 17 Μαΐου σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς εκδηλώσεις οι οποίες ακυρώθηκαν και αυτές μαζί με όλες τις εκδηλώσεις λόγο της πανδημίας που έπληξε την χώρα μας αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Εκδηλώσεις οι οποίες θα τιμούσαν με κάθε μεγαλοπρέπεια την μνήμη ενός ΗΡΩΑ ο οποίος μεταλαμπάδευσε την έννοια της ειρήνης και της δημοκρατίας ξεκινώντας από το μικρό χωριό της Κερασίτσας σε ολόκληρη την Ελλάδα και εν συνεχεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Θεωρούμε υποχρέωση μας να τιμούμε τον Ήρωα Γρηγόρη Λαμπράκη εδώ στην γενέτειρα του κάθε χρόνο δημιουργώντας εκδηλώσεις υψηλού κύρους αλλά και εκδηλώσεις οι οποίες προσδίδουν σεβασμό σε έναν άνθρωπό πραγματικό ΉΡΩΑ.

Ευελπιστούμε τον επόμενο χρόνο να είμαστε στην ευχάριστη θέση και να έχουμε την τιμή  να πραγματοποιήσουμε την έναρξη των εκδηλώσεων για την μνήμη του,  στην είσοδο του μουσείου το οποίο αναφέρεται στο έργο και τη ζωή του ΗΡΩΑ Γρηγόρη Λαμπράκη και στην αναπλασμένη πλατεία που κοσμεί το χωρίο μας και φέρει το όνομα του.

Με εκτίμηση,

Χασάπης Δ. Ιωάννης

Πρόεδρος Τ.Κ Κερασίτσας”