Μητροπολίτης Ιερεμίας: “Χτίσαμε λουξ πολυκατοικίες για τις πριμαντόνες και τα καθάρματα της Ευρώπης” (vid)

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 16:19

H υπενθύμηση του “Τάματος του Έθνους”

“Χτίσαμε λουξ πολυκατοικίες και μεγάλα κτίρια για να έρχονται οι πριμαντόνες και τα καθάρματα της Ευρώπης και να οργιάζουν στον τόπο μας”, ανέφερε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως  κ. Ιερεμίας κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του στις επετειακές εκδηλώσεις της Σύστασης της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας.Η αναφορά του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη έγινε με αφορμή την υπενθύμηση του “Τάματος του Έθνους” που δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί και ζήτησε την παρέμβαση των αρχόντων του τόπου μας για το θέμα αυτό, ώστε να εκπληρωθεί το τάμα, αφού, όπως είπε, η μη εκπλήρωσή του οδηγεί σε κακά για το λαό μας. Μάλιστα χρησιμοποίησε και τη γνωστή φράση “σε παιδί και Άγιο μην τάξεις”.

Το Τάμα του Έθνους ήταν υπόσχεση των Ελλήνων επαναστατών του 1821 προς τον Χριστό για την ανέγερση ενός Ιερού Ναού ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Οθωμανικό ζυγό. Eμπνευστής του τάματος θεωρείται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Να σημειώσουμε πως κατά καιρούς έγιναν διάφορες προσπάθειες για την ανέγερση του Ναού αλλά δεν ευδοκίμησαν, ενώ το 2017 υπήρξε ερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας , η οποία απεσύρθη λόγω  αντιδράσεων.

Δείτε στο βίντεο τις αναφορές του Μητροπολίτη κ.Ιερεμία στο Τάμα του Έθνους.