Μητροπολίτης κ.Αλέξανδρος:” Οι αξίες των αγωνιστών του 1821 δεν είναι μουσειακό είδος αλλά στάση ζωής” (vid)

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 20:04

Οι αξίες που μας κληροδότησαν οι αγωνιστές του 1821 δεν είναι μουσειακός θησαυρός αλλά στάση ζωής και λόγος που υπάρχουμε ως Έλληνες, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος στο κήρυγμά του, κατά τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία για την διπλή εορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας Επετείου.

Η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία τελέστηκαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των περιορισμών για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού.Ο Μητροπολίτης συνεχίζοντας το κήρυγμά του και αναφερόμενος στα μηνύματα της Ελληνικής Επανάστασης σημείωσε πως η Ελληνική Επανάσταση  ήταν ανορθολογική και αυθόρμητη, ήταν ένα θαύμα.

Οι Έλληνες επαναστάτησαν όχι γιατί πεινούσαν αλλά γιατί ένιωθαν ταπεινωμένοι κάτω από το ζυγό της δουλείας που μας είχε επιβληθεί, σημείωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης για να συμπληρώσει πως το άλλο μήνυμα της Επανάστασης των Ελλήνων είναι πως αν θέλει κάποιος να ζήσει αληθινά πρέπει να είναι έτοιμος να πεθάνει.

Ενώ κατέληξε λέγοντας πως οι μάχες του μέλλοντος δεν θα είναι μάχες του αίματος αλλά μάχες του πνεύματος.

Δείτε αναλυτικά το μήνυμα του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρου στο βίντεο που ακολουθεί από τη ζωντανή μετάδοση της Αρκαδικής Τηλεόρασης το πρωί της 25ης Μαρτίου.