Μητσοτάκης: Προσπαθείτε να δημιουργήσετε νέες πλατείες αγανακτισμένων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνοντας στο βήμα για να απαντήσει στο πλαίσιο της πρωτολογίας του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, αναρωτήθηκε αν οι πολίτες επιθυμούν ακόμα μία αντιπαράθεση υψηλότατων τόνων ή μια ουσιαστική συζήτηση που θα τους επιτρέψει να διαπιστώσουν ποιος επενδύει στην έννοια της ενότητας και ποιος υποδαυλίζει το διχασμό και την ένταση.

«Χρησιμοποιήσατε 17 φορές τη λέξη «κατηγορώ». Δεν θα το έλεγε ακριβώς προσέγγιση χαμηλών τόνων», είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Σας επιστρέφω το «κατηγορώ», εσείς ενσαρκώνετε την υποκρισία και το φανατισμό».



Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αμέσως δέχθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι μόνο για να καταδικάσει απερίφραστα το περιστατικό της περασμένης Κυριακής, αλλά και για να παρουσιάσει όσα έχει κάνει η κυβέρνηση και όσα πρόκειται να κάνει για να περιορίσει ανάλογα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Είπε ότι από την στιγμή που δέχθηκε την περασμένη Δευτέρα, μεσολάβησαν θλιβερά γεγονότα που παραλίγο να είχαν τραγική κατάληξη. «Όλοι ανατριχιάσαμε», είπε για την επίθεση που δέχθηκε ο 27χρονος αστυνομικός την περασμένη Τρίτη στη Νέα Σμύρνη και μίλησε για απόπειρα δολοφονίας.

«Ακολούθησαν δηλώσεις, αντιδηλώσεις. Θα το ξαναπώ. Οι πολίτες σήμερα δεν επιζητούν μία ακόμα αδιέξοδη κοκορομαχία. Επιζητούν αλήθεια, επιζητούν λύσεις» υπογράμμισε, ενώ μίλησε για τον κίνδυνο να μετατρέψουν κάποιοι την πανδημία σε κίνδυνο κατά της κοινωνίας. «Και πάνω στην εύφλεκτη ύλη της κούρασης από τους περιορισμούς που όλοι συμφωνήσαμε ότι είναι αναγκαίοι, να ανάψουν μια φωτιά που θα κάψει τελικά την ενότητα και την ασφάλεια των πολιτών», συμπλήρωσε.

«Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι το τέλος αυτής της περιπέτειας είναι πια ορατό»

Ο κ. Μητσοτάκης είπε για το μέτωπο του κορονοϊού ότι η Ευρώπη δοκιμάζεται από την έξαρση του 3ου κύματος και ότι μια σειρά από χώρες έχουν χτυπηθεί από 4ο κύμα όπως η Γερμανία και η Γαλλία παρατείνουν απαγορεύσεις ενώ η Τσεχία στέλνει ασθενείς σε άλλα κράτη.

Το πρόβλημα, συνέχισε, εκδηλώνεται και στην Ελλάδα όμως αντιμετωπίζεται. «Σήμερα οι ΜΕΘ ξεπερνούν τις 1.400 από τις 557 που μας παραδώσατε. Κάθε μέρα γίνονται 35.000 εμβολιασμοί», πρόσθεσε και σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι στην 5η θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες στην ταχύτητα των εμβολιασμών. «Αυτό δεν το ονομάζει κανείς παταγώδη αποτυχία. Αυτά δεν είναι στοιχεία που διακινούν τα κανάλια φερέφωνα της κυβέρνησης αλλά επίσημα στοιχεία. Οι δυνατότητες νοσηλείας αυξάνονται και οι Έλληνες θωρακίζονται. Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι το τέλος αυτής της περιπέτειας είναι πια ορατό. Μέχρι να έρθει όμως, οι μεταλλάξεις βοηθούν τον ιό να πολλαπλασιάζεται πιο γρήγορα και μέχρι να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, ο δρόμος που μας δείχνει η επιστήμη είναι ένας. Μάσκα, αποστάσεις, αποφυγή συγχρωτισμών, ατομική υγιεινή», συμπλήρωσε.

Απαντώντας ευθέως στον Αλέξη Τσίπρα που νωρίτερα είχε μιλήσει για παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, είπε ότι υπάρχει δυστυχώς ένα μέτρο σύγκρισης και αυτό είναι ο αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους. Επ’ αυτού είπε ότι η Ελλάδα είναι στην 4η καλύτερη θέση στην Ευρώπη και σημείωσε: «Είναι ανεπίτρεπτο σήμερα, σε μια εποχή που η χώρα προσπαθεί να ανοίξει την οικονομία της, που θα χρησιμοποιήσει την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, να έρχεστε και να δυσφημείτε. Αν η πατρίδα μας ήταν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, θα είχαμε θρηνήσει ακόμα 7000 συμπολίτες μας. Μια κωμόπολη…».

«Εκφράζετε μια μικρή μειοψηφία που επενδύει στην εμπάθεια και το διχασμό»

Ανέφερε επίσης πως όταν η αντιπολίτευση λέει πως η κυβέρνηση επειδή απέτυχε οικτρά στην πανδημία, εγκαθιδρύει αστυνομικό κράτος, δεν επιτίθεται στην κυβέρνηση αλλά στη χώρα.

«Έρχεστε και διαστρεβλώνετε και ακυρώνετε την προσπάθεια όλων μας. Γιατί το κάνετε; Τι θα κερδίσετε; Νομίζετε ότι θα ζημιώσετε εμένα ή την κυβέρνηση όταν λέτε ανερυθρίαστα τέτοια ψέματα; Είναι ψέμα αυτό που λέτε. Το ξέρετε και το λέτε», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Εκφράζετε μια μικρή μειοψηφία που επενδύει στην εμπάθεια και το διχασμό».

Ο πρωθυπουργός απάντησε και για την κριτική που έχει δεχτεί η κυβέρνηση για την οικονομία. «Λέτε ότι αποτύχαμε. Είπατε πάνω από 10 φορές ότι θα έχουμε τη χειρότερη ύφεση στην Ευρώπη. Είναι 8,2%, λίγο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καλύτερα από Ισπανία και Ιταλία, σχεδόν όσο καλά με την Πορτογαλία. Εσείς το βιολί σας. Λέτε ότι αποτύχαμε σε όλα», ανέφερε.

Συμπλήρωσε επίσης ότι το τίμημα δεν ήταν μικρό και ότι ο ίδιος ανακοίνωσε χθες νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων. «Πώς το είπατε; Χάντρες στη μεσαία τάξη δεν είπατε; Η επιστρεπτέα προκαταβολή χάντρα στη μεσαία τάξη..», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κοινωνία είναι κουρασμένη και πως μπροστά μας έχουμε ακόμα κάποιες δύσκολες εβδομάδες μέχρι να χτίσουμε τείχος εμβολιασμού το οποίο σε συνδυασμό με τον καλύτερο καιρό και την αναμενόμενη κάμψη του τρίτου κύματος, θα επιτρέψει να ανοίξουμε ξανά την οικονομική δραστηριότητα.

Είπε ότι ένας χρόνος με διαδοχικούς περιορισμούς πράγματι έχει κουράσει, ότι όλοι έχουμε λόγο να παραπονιόμαστε. Η αγανάκτηση, σημείωσε, δεν μπορεί όμως να είναι γενική και τυφλή.

«Εχθρός μας είναι ένας. Δεν είστε εσείς εχθρός μου κ. Τσίπρα. Εχθρός είναι ο κορονοϊός»

«Εχθρός μας είναι ένας. Δεν είστε εσείς εχθρός μου κ. Τσίπρα. Εσείς μπορεί να με βλέπετε σαν εχθρό. Εχθρός είναι ο κορονοϊός», είπε υπογραμμίζοντας πως σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές οι κοινωνίες έχουν ανάγκη από ενότητα και λογική.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε συγκεκριμένα επιδημιολογικά στοιχεία στις 9 Φεβρουαρίου και στις 9 Μαρτίου. «Δεν τις ενώνει ο διπλασιασμός του κινδύνου αλλά η συμπεριφορά ενός συγκεκριμένου πολιτικού αρχηγού που είπε ανερυθρίαστα ότι δέχεται το ρίσκο των επικίνδυνων συναθροίσεων στις διαδηλώσεις. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία επιμένετε και σήμερα να διοργανώνετε συγκεντρώσεις και πορείες. Το κάνετε στην κορύφωση της πανδημίας. Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε καμία επιστημονική έρευνα για να τεκμηριώσουμε ότι σε αυτή τη συγκυρία οι μαζικές συνάξεις με μεγάλη ένταση και συχνά χωρίς μάσκες είναι γεγονός υπερμετάδοσης για τον κορονοϊό. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;», είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

«Θέλετε να ψαρέψετε στα θολά νερά της πανδημίας για να δημιουργήσετε νέες πλατείες και νέους αγανακτισμένους»

Και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Επιχειρείτε συνειδητά να μετατρέψετε σε αντικυβερνητικό επιχείρημα τη δικαιολογημένη κούραση. Θέλετε να ψαρέψετε στα θολά νερά της πανδημίας για να δημιουργήσετε νέες πλατείες και νέους αγανακτισμένους. Να ζωντανέψετε τα ίδια συνθήματα που σε μια άλλη συγκυρία σας έφεραν στην εξουσία. Χούντες…, πληρωμένα ΜΜΕ… , κράτος αυταρχισμού… επιστροφή στην Ελλάδα του ‘50».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το πρόβλημα είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιλέξει τη δημόσια υγεία ως πεδίο πολιτικής δράσης.

«Θέλω να απαντήσετε αν γνωρίζετε ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ευρώπη που ανοικτά στηρίζει τις δημόσιες συναθροίσεις εν μέσω κορονοϊού», ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά του αστυνομικού την περασμένη Κυριακή, είπε ότι έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και ήδη γίνεται έρευνα.

«Η θέση μου είναι κατηγορηματική. Το καταδικάζω απερίφραστα. Δεν θεωρώ ότι έχει καμία θέση στην καθημερινότητα. Το καταδικάζω ανεξάρτητα από το τι το προκάλεσε, χωρίς να εξετάζω τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε», είπε τονίζοντας πως ο αστυνομικός οφείλει να έχει αυτοσυγκράτηση ακόμα και όταν υβρίζεται ή προπηλακίζεται.

Υπενθύμισε παράλληλα ότι την ίδια στιγμή έχουν γίνει πάνω από 11 εκ. έλεγχοι από την αρχή της πανδημίας χωρίς προβλήματα και πως αυτός είναι ο κανόνας.

«Να μην αδικήσουμε συλλήβδην την αστυνομία επειδή, ναι, υπάρχουν περιστατικά αστυνομικής βίας»

«Γιατί λοιπόν αυτή η συστηματική στοχοποίηση της αστυνομίας;», συνέχισε λέγοντας «να μην αδικήσουμε συλλήβδην την αστυνομία επειδή, ναι, υπάρχουν περιστατικά αστυνομικής βίας».

«Τα στοιχεία της συγκεκριμένης υπόθεση ασφαλώς και θα διερευνηθούν. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι ευθύνες θα αποδοθούν», διαβεβαίωσε, ενώ αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχει φέρει ο νόμος 4662 τον οποίο ψήφισε η κυβέρνηση καθώς και τις θετικές διαπιστώσεις επ’ αυτού του συνηγόρου του πολίτη.

Ειδικά για την Επιτροπή Αλιβιζάτου υπενθύμισε ότι διερεύνησε περιστατικά αστυνομικής βίας της περιόδου 2017 – 2018, ενώ αναφέρθηκε και σε σχετικό άρθρο του συνταγματολόγου με τίτλο «Η ατζέντα, οι περιθωριακοί και οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ».

Συγκεκριμένα διάβασε δύο τοποθετήσεις του κ. Αλιβιζάτου και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν συμφωνεί ή όχι.

«Μόνο αρρωστημένα μυαλά μπορούν να θεωρούν ότι περιστατικά όπως η διαπόμπευση του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων για ψύλλου πήδημα και οι βόμβες μολότοφ στις “ειρηνικές” διαδηλώσεις συνιστούν κανονικότητες που θα πρέπει κανείς να ανεχτεί στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης», ήταν η πρώτη τοποθέτηση.

«Εάν η υπόθεση Κουφοντίνα αντιμετωπιστεί στις πραγματικές της διαστάσεις, εάν δηλαδή θεωρηθεί ως σύγκρουση ενός περιθωριακού ρεύματος ιδεών κάποιων αμετανόητων υποστηρικτών της ένοπλης βίας με τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, τότε πιστεύω ότι η ένταση θα πέσει» , ήταν η δεύτερη τοποθέτηση.

«Εσείς χρησιμοποιήσατε τα ΜΑΤ και την αστυνομία πρώτα και πάνω από όλα για να προστατεύσετε την δική σας προσωπική εικόνα. Εσείς κάνατε προληπτικές προσαγωγές όταν πηγαίνατε να μιλήσετε στις συγκεντρώσεις σας. Εσείς κλείσατε την Ηρώδου Αττικού. Εσείς ψεκάσατε τους συνταξιούχους. Τότε δεν υπήρχε αστυνομική βία, κ. Τσίπρα; Ή τότε η αστυνομική βία ήταν ένα βολικό εργαλείο για να μην υπάρχουν κοινωνικές αντιδράσεις; Ή μήπως τότε δεν ήμασταν σίγουροι από ποια μεριά έπεφταν οι μολότοφ; Από την καλή ή από την κακή, κ. Τσίπρα; Εξαρτάται από το ποια μεριά είσαι. Έτσι δεν είναι, έτσι δεν είχατε πει στον κ. Τζαβάρα; Μην τα ξεχνάμε αυτά», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ως πρωθυπουργός και επειδή η χώρα και το κράτος έχουν συνέχεα, θα ζητήσει συγνώμη από όλους όσοι πληγώθηκαν από κρούσματα αστυνομικής βίας «και κατά το παρελθόν και επί δικών μας ημερών».

Οι τέσσερις προτάσεις της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός έκανε τέσσερις ανακοινώσεις για να βελτιωθεί η κατάσταση και να μην δημιουργούνται προβλήματα.

Πρώτον όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας να φέρουν ατομική κάμερα καταγραφής εικόνας και ήχου. «Θέλω την ξεκάθαρη άποψή σας, κ. Τσίπρα, εάν συμφωνείτε ή αν διαφωνείτε με αυτήν την πρόταση. Κάμερες παντού σε όλους τους αστυνομικούς», ανέφερε.

Δεύτερον, τη δυνατότητα συνεργασία με τη Γαλλική και τη Βρετανική αστυνομία ώστε να ενισχύσουμε τα ψυχογραφικά τεστ.

Τρίτον, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα φέρει σύντομα στη Βουλή ένα νομοσχέδιο για τη συνολική αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών.

Και τέταρτον, ο Συνήγορος του Πολίτη θα αποκτήσει με νομοθετική ρύθμιση ειδικό βοηθό συνήγορο με αποκλειστική αρμοδιότητα να συνδράμει στα θέματα αντιμετώπισης της αστυνομικής βίας με αυτόνομη δομή δέκα εξειδικευμένων στελεχών.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπήρξαν πολλές διαδηλώσεις τον τελευταίο μήνα και πως η κυβέρνηση θεώρησε αυτονόητο ότι τα κόμματα θα λειτουργούσαν υπεύθυνα.

«Σήμερα δεν έχω καμία δυσκολία να παραδεχτώ ότι δυστυχώς αστοχήσαμε: Δυστυχώς αρχίσατε πάλι να κινητοποιείστε στο πλευρό του περιθωρίου με τη νεολαία σας, κ. Τσίπρα, να βαδίζει στο ρυθμό του συνθήματος «Να μετονομαστεί η πλατεία Συντάγματος σε πλατεία Κουφοντίνα» και μπροστά στα πανό «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη». Μαζί συμπορευτήκατε. Και με τους βουλευτές σας… Ντροπή», είπε ενώ για το θέμα του Κουφοντίνα ανέφερε ότι πολλοί θέλησαν να ξαναγράψουν παραποιημένη την Ιστορία. «Ποντάροντας ότι ο σημερινός 20άρης δεν ξέρει πως 20άρης ήταν και ο Θάνος Αξαρλιάν που σκότωσε εν ψυχρώ ένα μεσημέρι ο Κουφοντίνας. Ίσως κάποιοι ποντάρουν στο γεγονός ότι δεν γνώρισαν τον Παύλο Μπακογιάννη, ένα πολιτικό που πολέμησε τη δικτατορία και ήθελε να ενώσει τους Έλληνες», είπε μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε: «Μέχρι που φτάσατε, κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να συνδιοργανώνεται με καλέσματα των δικών σας sites και με πλήρη γνώση ότι στη συγκέντρωση αυτή θα βρισκόντουσαν και ταραχοποιά στοιχεία. Εσείς συνδιοργανώσατε μία συγκέντρωση μαζί με τον Ρουβίκωνα, τους αναρχικούς και τους χούλιγκαν. Το είχατε ανακοινώσει πριν μάλιστα λάβει χώρα η συγκεκριμένη συγκέντρωση. Ξέρατε πάρα πολύ καλά τι κάνατε, λοιπόν. Και στο όνομα του δικού σας κομματικού συμφέροντος προχωρήσατε σε ένα υγειονομικό και κοινωνικό σαμποτάζ ολόκληρης της χώρας. Είναι μια πρωτοβουλία επικίνδυνη. Απόλυτα ανεύθυνη».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επ’ αυτού τοποθέτηση από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου ότι «η Νέα Σμύρνη δείχνει τον δρόμο, οι πολίτες υπερασπίζονται τις γειτονιές τους από τον κυβερνητικό αυταρχισμό» αλλά και του πρώην βουλευτή Γιώργου Κυρίτση ότι «κάθε εβδομάδα θα έχουμε σκηνικά Νέας Σμύρνης». Ή, όπως είπε ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, «κάθε μέρα θα είμαστε στον δρόμο».

Ο πρωθυπουργός είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ επίσης ότι δεν έχει δικαίωμα να γυρίσει την κοινωνία σε εποχή διχασμού και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πει με μια ρητή και σαφή τοποθέτηση ότι αφήνει πίσω το σύνθημα «Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

«Δεν κουνάω το δάχτυλο. Ανοίγω, ανοίγουμε όλοι τα αυτιά μας για να σας ακούσουμε και ειδικά οι νέοι σήμερα δεν πρέπει να είναι υποταγμένοι. Πρέπει να είναι υποψιασμένοι», είπε παράλληλα απευθυνόμενος στους νέους. Σημείωσε επίσης ότι «είναι σημαντικό να τους εξηγήσουμε ότι έτσι όπως λειτουργούν σήμερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι αλγόριθμοι των μεγάλων πλατφορμών που χρησιμοποιούν, στην ουσία αναπαράγουν και επιβραβεύουν τις όποιες απόψεις μπορεί να ήδη έχουν. Δημιουργούν στεγανά. Στεγανά έντασης, όχι στεγανά διαλόγου. Στεγανά όπου ανατροφοδοτούνται τα στερεότυπα τα οποία έχουν από τη μία και από την άλλη πλευρά και αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας. Διότι εγκλωβίζονται με αυτόν τον τρόπο οι νέοι στις απόψεις τους, χωρίς να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη».

Αλίμονο, υπογράμμισε, αν ζητούσαμε από τους νέους να παραιτηθούν από την αμφισβήτηση και είπε ότι η βία δεν ταιριάζει σε αυτή τη γενιά.

«Ο διχασμός τελικά σημαίνει μαρασμός. Μην βάλετε φωτιά στον δρόμο, εάν θέλετε βάλτε φωτιά στη σκέψη σας και υψώστε τη γροθιά σας αλλά και τα μυαλά σας για να αμφισβητήσετε με κριτική σκέψη αυτά τα οποία δεν σας αρέσουν», συμπλήρωσε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης είπε στον κ. Τσίπρα ότι δεν μπορεί σε αυτή τη συγκυρία να ακούγονται κατηγορίες για επιστροφή στη δεκαετία του ’50. Τότε είπε, η δημοκρατία μας ήταν ατελής και η χώρα ήταν πληγωμένη από τον Εμφύλιο.

«Λύσαμε, κ. Τσίπρα, τις διαφορές μας με την ιστορία εδώ και πολύ καιρό. Αυτή η παράταξη νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα το 1974. Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν ο πρωτεργάτης της εθνικής συμφιλίωσης το 1989 όταν σε αυτή τη θέση ο Χαρίλαος Φλωράκης και ο Κύρκος χειροκροτούσαν την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Και όταν η «Αυγή» μιας άλλης εποχής έγραφε ότι δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από τον νεοαυριανισμό και κατήγγειλε χωρίς αστερίσκους και χωρίς περιστροφές την τρομοκρατία. Γιατί πάτε πίσω; Γιατί πάτε πίσω, πέρα και πάνω από τη δική σας ιστορική καταβολή;», συμπλήρωσε ενώ για το περιστατικό της περασμένης Κυριακής είπε ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για ευρύτερα επεισόδια. «Ούτε βέβαια να εξισώνονται με το ανιστόρητο επιχείρημα «Η βία γεννά βία». Όχι, κ. Τσίπρα, η βία δεν γεννά βία. Μόνο ο βίαιος λόγος γεννά τελικά τη βίαιη πράξη. Η βία από μόνη της δεν γεννά τίποτα, γέννα μόνο χάος», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε: «Δεν θα επιτρέψω να ξαναζήσουμε φαινόμενα κατάλυσης της έννομης τάξης όπως αυτά που βιώσαμε το 2008 και το 2011» ενώ είπε ότι η απάντηση στο σύνθημα «Η βία γεννά βία» είναι το σύνθημα ότι «Ο διάλογος γεννά διάλογο, ο διάλογος γεννά πρόοδο».

AΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Βόρειας Κυνουρίας σε συνεδρίαση
Επόμενο άρθροΤσίπρας: Επιλέγετε ως βασική σας στρατηγική την ένταση και τον διχασμό