Μνημόσυνο στην Τρίπολη για τους 10 απαγχονισθέντες της οδού Ταξιαρχών (video – pics)

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 11:27

Μνημόσυνο για τους 10 Απαγχονισθέντες της οδού Ταξιαρχών τελέστηκε, το πρωί της Κυριακής, 31 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Τρίπολη.

Η εκδήλωση τιμής και μνήμης ξεκίνησε το πρωί στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών και στη συνέχεια στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου (πρώην Ανεξαρτησίας) εψάλη τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ που κρεμάστηκαν στα μπαλκόνια της οδού Ταξιαρχών από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής:

∆εληγιάννης Στέφανος
Εξαρχέας Αντώνης
Ζυγούρης Γιώργος
Μαυροειδής Φώτης
Μαρούς Κώστας
Πανούσης Γιάννης
Σούμπλης Θανάσης
Σταυρόπουλος Νικόλαος
Τσεμπέρης Κώστας
Φωκάς Μάριος

Να σημειώσουμε ότι, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού, υπήρξε συγκεκριμένος (και περιορισμένος) αριθμός ατόμων που παρέστησαν στην εν λόγω εκδήλωση τιμής και μνήμης, τόσο εντός του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όσο και κατά τη μετάβαση στο χώρο του μνημείου στην πλατεία Ανεξαρτησίας Τρίπολης, ενώ δεν παρετέθη ούτε και ο καθιερωμένος καφές στο Μεγάλο Καφενείο.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του δήμαρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, του βουλευτή Αρκαδίας κ. Γιώργου Παπαηλιού, του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Χρήστου Λαμπρόπουλου της κυρίας Πανούση – Παπαχρόνη από την Βλαχέρνα, αδελφής του αδικοχαμένου ήρωα Πανούση Γιάννη και του εκπροσώπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας κ. Γιώργου Φαράντου.