Μονά – ζυγά δικά μας…

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012 10:40

ΜΟΝΑ – ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ! 

Είναι γεγονός (το έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο) ότι η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα δεν αλλάζει, ακόμα κι αν βγάλει ο ήλιος…κέρατα, που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.

Είναι εξίσου γεγονός, ότι η ίδια «πάστα» ανθρώπου (για τον Έλληνα πάντα μιλάμε) θεωρεί κάποια πράγματα αυτονόητα και ότι θα τακτοποιηθούν αυτομάτως από μόνα τους, σαν κάποια μαγική δύναμη, σαν κάποιο θεϊκό χέρι, να απλωθεί από πάνω τους και να βάλει ξαφνικά μια τάξη.

 

 

 

 

 

 

Θα μου πείτε τώρα, γιατί τα γράφω αυτά. Ο λόγος είναι απλός…Είθισται, βάσει νόμου, στην αλλαγή κάθε μήνα, η στάθμευση των αυτοκινήτων να αλλάζει πλευρά, ανάλογα με το αν ο μήνας είναι μονός ή ζυγός. Μέχρι εδώ, ωραία. Ωραία είπα; ΛΑΘΟΣ! Στην οδό Θεοφιλοπούλου στην Τρίπολη (τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτά), φαίνεται ότι για κάποιους (καθώς υπάρχουν και οι…νομοταγείς) από τους οδηγούς των σταθμευμένων οχημάτων, μονά- ζυγά δικά τους! Και ο μήνας δεν έχει 1 ή 2, αλλά…4! Τετάρτη 4 Ιανουαρίου του σωτηρίου έτους 2012 και για να ανέβεις στη Θεοφιλοπούλου κάνεις…ζιγκ – ζαγκ! Ούτε η ανάβαση της Ριτσώνας να ήταν!

 

 

 

 

 

 

 

Και μετά λέμε ότι φταίει η αστυνομία που κόβει «κουστουμάκια» στους ασυμμόρφωτους και «εξυπνάκηδες» και τρέχουν μετά πανικόβλητοι να σβήσουν τις κλήσεις, με τη δικαιολογία ότι το…ξέχασαν! Βέβαια, για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, ούτε η αστυνομία είναι άμοιρη ευθυνών! Πού είστε κύριε τροχονόμε μου, 4 Ιανουαρίου; Πώς θα επιβληθείτε, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν; Ε;

Τριπολιτσιώτη, συμμαζέψου!

Αργύρης Καρδαράς