Μοναδική η συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στη Μεγαλόπολη (vid,ph)

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 11:08

“Restart” (επανεκκίνηση) με τη νέα του μπάντα “Ευγενείς Αλήτες”

Μία ξεχωριστή συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου και της νέας του μπάντας “Ευγενείς Αλήτες” είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, όσοι βρέθηκαν στην πλατεία Μεγαλόπολης, το βράδυ της Πέμπτης 10 Αυγούστου.Κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, μικροί και μεγάλοι, διασκέδασαν με τον γνωστό τραγουδιστή καθώς και με τα νέα παιδιά που έχει μαζί του, τα οποία έδειξαν πως έχουν ιδιαίτερο ταλέντο.

Παλιά, αγαπημένα τραγούδια του καλλιτέχνη και νέα από την τελευταία δουλειά του, με τίτλο “Εισιτήριο” ακούστηκαν στη διάρκεια της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού Δήμου Μεγαλόπολης με δωρεάν είσοδο.

Για το “restart” του ο Νίκος Πορτοκάλογλου αναφέρει:

Οι “Ευγενείς αλήτες” είναι η νέα μου μπάντα. Όλοι οι μουσικοί είμαστε κατά βάθος περιπλανώμενοι, αλήτες. Στο δρόμο κάποιοι σκληραίνουν από τις κακουχίες και γίνονται κυνικοί. Κάποιοι άλλοι, όμως, παραμένουν πεισματικά ευαίσθητοι και ονειροπόλοι σαν παιδιά. Αυτούς ψάχνω πάντα, αυτοί θέλω να είναι οι συνοδοιπόροι μου. Ανακάλυψα ξανά νέους ταλαντούχους μουσικούς και είμαι ευτυχής.

Πιάνο, τρομπέτα, βιολί, γιουκαλίλι, κλαρίνο, ακορντεόν, γκάιντα είναι τα νέα χρώματα στην παλέτα. Μαζί με την κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα συνθέτουν τον ήχο των καινούριων τραγουδιών, αλλάζοντας εντελώς και τα παλιά. Η μεγάλη δύναμη όμως αυτής της ομάδας είναι οι φωνές: έξι μουσικοί στη σκηνή, έξι φωνές. Καθεμιά ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Όλες μαζί μια μικρή χορωδία. Δεν βλέπω την ώρα να την μεγαλώσουμε.

Να κάνουμε μαζί το Restart…

Αγάπη Διαγγελάκη: φωνή, κρουστά, γιουκαλίλι, μεταλλόφωνο
Δημήτρης Καλονάρος: τύμπανα, φωνητικά
Γιώργος Κουρέλης: πλήκτρα, ακορντεόν, φωνητικά

Ηλίας Λαμπρόπουλος: φωνή, βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, γκάιντα
Βύρων Τσουράπης: φωνή, μπάσο, μαντολίνο, κιθάρα

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με αποσπάσματα από τη συναυλία.


Συναυλία Νίκου Πορτοκάλογλου στη Μεγαλόπολη