Μόνο στην Δ.Ρ.Τ 91,5: Η σημασία του γηπέδου στην Τεγέα (ήχος)

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 17:48

Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος

Ο πρώην πρόεδρος του Τεγετικού συνδέσμου, Βασίλης Ψυχογιός μίλησε στην Δημτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στην εκπομπή “Μικτή Ζώνη”, για το θέμα που έχει προκύψει με τα έργα αναβάθμισης στο γήπεδο της Τεγέας.Ο κ. Ψυχογιός μίλησε για τη σύμβαση που είχε υπογραφεί επί προεδρίας του, για τη σημασία της κατασκευής του γηπέδου στην Τεγέα, ενώ εξέφρασε την πίστη του ότι ο Δήμος, στον οποίο έχει παραχωρηθεί το γήπεδο και η χρήση του, θα ξεκινήσει τα έργα και θα τα ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του 2015. 

Αναλυτικά όσα είπε στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης: 

«Το συγκεκριμένο αίτημα για το γήπεδο της Τεγέας είναι πάγιο πάνω από 10-15 χρόνια. Ο Τεγεατικός σύνδεσμος, ως κοινωφελές σωματείο, προσπαθεί να αφουγκράζεται τις ανάγκες της περιοχής. Σε αυτή τη λογική είχε γίνει μια προσπάθεια με την ΕΠΣ Αρκαδίας, είχε γίνει μια παραχώρηση, η οποία για διάφορους λόγους και χωρίς υπαιτιότητα της ΕΠΣΑ δεν τελεσφόρησε τα προηγούμενα χρόνια. Καταγγείλαμε, λοιπόν, τη σύμβαση παραχώρησης που είχαμε κάνει με την ΕΠΣΑ, με αμοιβαία συμφωνία και όχι μονόπλευρα και προτάθηκε εκ μέρους του τότε διοικητικού συμβουλίου στον Δήμο να γίνει μια νέα σύμβαση παραχώρησης στον Δήμο, ώστε με κονδύλια κρατικά ή κοινοτικά να γίνει αυτό το γήπεδο. 

Καθότι ο Τεγεατικός σύνδεσμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να διαθέσει 200.000-300.000 ευρώ, γιατι κάπου εκεί είναι η εκτίμηση ότι στοιχίζει το γήπεδο. Ο Τεγεατικός σύνδεσμος, λοιπόν, έκανε αυτό το βήμα, παραχώρησε στον Δήμο αυτή την έκταση, τη χρήση για 25 χρόνια και με την προοπτική να κατασκευάσει αυτό το γήπεδο. Αυτό το γήπεδο και σύμφωνα με τη σύμβαση θα εξυπηρετήσει τον ΑΟ Τεγέας. Αλλά καθότι είναι κοντά στην Τρίπολη θα εξυπηρετήσει μια σειρά από σωματεία. Θεωρώ αν γίνει αυτό το γήπεδο θα αποτελέσει στολίδι και ειδικά για την Τεγέα θα είναι ο μοναδικός χώρος άθλησης. 

Την κίνηση, λοιπόν, που μπορεί να κάνει ο Τεγεατικός σύνδεσμος, την έκανε. παραχώρησε το γήπεδο στο Δήμο και τη χρήση για 25 χρόνια, με τη δέσμευση να κατασκευάσει το γήπεδο μέχρι το τέλος του 2015. Αυτό είναι που ισχύει. Προφανώς ο Δήμος πρέπει να βρει τον τρόπο να κατασκευάσει το γήπεδο. Θεωρώ ότι επειδή ο Δήμος έχει συνέχεια, θα τιμήσει αυτή την υπόσχεση. Δεν είναι ένα έργο τρομερού προϋπολογισμού. Χρησιμοποιώντας και τα ανταποδοτικά τέλη από την εμποροπανήγυρη της Τεγέας, τα οποία υπάρχουν και με τέτοια κονδύλια, να φτιαχτεί το γήπεδο. Θα είναι σημαντικό για όλους. 

Μιλώντας ως μηχανικός, θεωρώ ότι περισσότερος χρόνος χρειάζεται για να δρομολογηθεί η έναρξη των εργασιών. Οταν θα μπει ο εργολάβος μέσα εκτιμώ ότι σε τέσσερις μήνες το γήπεδο θα είναι έτοιμο. Εκφράζω την πίστη ότι ο Δήμος τρίπολης έχει συνέχεια και θα προσπαθήσουν για την όσο το δυνατό πιο γρήγορη κατασκευή του γηπέδου»

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Ψυχογιού στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης: