«Μονόδρομος» η ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων (vid)

Για «μονόδρομο» και μοναδική λύση στο αδιέξοδο που θα δημιουργηθεί σε αντίθετη περίπτωση, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Μπουντρούκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναφορικά με τις συναντήσεις που έχουν για την ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων και στην Αρκαδία.



Οι προσπάθειες που καταβάλλουν θα συνεχιστούν, όπως σημείωσε, αφού αν δεν υπάρξει ρύθμιση των δανείων που έχουν ληφθεί χωρίς την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, οι τράπεζες δεν θα πάρουν τα οφειλόμενα και η οικονομία θα χάσει ενώ, όπως τόνισε ο κ. Μπουντρούκας, αν υπάρξει ρύθμιση για 10ετή παράταση, τότε θα αρθεί το αδιέξοδο και όλοι θα είναι κερδισμένοι αφού, όσοι έχουν πάρει πυρόπληκτα δάνεια, δεν ζητούν να διαγραφούν τα ποσά που οφείλουν, αλλά να γίνουν ρυθμίσεις, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν. Όπως επεσήμανε ο κ. Μπουντρούκας, η κρίση έχει βαθύνει και η μη αποπληρωμή των δανείων δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των δανειοληπτών, αλλά στις υπάρχουσες συνθήκες.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας διαχώρισε τα δάνεια που έχουν ληφθεί με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, για τα οποία δεν υπάρχει καμία ρύθμιση, αφού το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να προχωρήσει σε παράταση, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης και λόγω των πιέσεων της τρόικα. Για τα άλλα δάνεια όμως μπορεί να βρεθεί λύση και η επόμενη κίνησή τους θα είναι να συναντηθούν με τις 4 διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών και να ζητήσουν να γίνουν από τον κάθε όμιλο ρυθμίσεις για τα πυρόπληκτα δάνεια.

Διευκρίνισε πως θα μπορούσε και ο κάθε επιχειρηματίας που έχει πάρει δάνειο να κάνει προσωπική ρύθμιση, αλλά θεωρεί – όπως είπε – ότι είναι καλύτερα να υπάρξει οριζόντια ρύθμιση για καλύτερη προστασία των δανειοληπτών.

Να αναφέρουμε πως τα πυρόπληκτα δάνεια αφορούν πάνω από 800 εκ ευρώ και αν δεν πληρωθούν μιλάμε για καταστροφή των επιχειρήσεων, κάτι που σίγουρα δεν το θέλει κανείς. Επίσης να σημειώσουμε πως κάποιες τράπεζες έχουν ήδη προχωρήσει σε ρυθμίσεις των δανείων, αφού κι αυτές καταλαβαίνουν το αδιέξοδο της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, μίας κατάστασης που κρατά από το 2007 που ελήφθησαν τα δάνεια, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν στην Πελοπόννησο.

Ε.Τ

Προηγούμενο άρθροΗ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 πρέπει να είναι πελοποννησιακή υπόθεση!
Επόμενο άρθροΗ Γέφυρα Μάναρη παρουσιάστηκε στην Ευρώπη (ph, vid)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5