Το μουσείο της Τρίπολης είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας, τόνισε η Α. Καραπαναγιώτου (vid, ήχος)

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016 23:42

Εργαζόμαστε με στόχο την προστασία και ανάδειξη του πολιτισμικού μας αποθέματος, υπογράμμισε η Dr Άννα Καραπαναγιώτου – Οικονομοπούλου, προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, σε συνέντευξή της στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και τόνισε πως, το αρχαιολογικό μουσείο της Τρίπολης αποτελεί έναν “κοιμώμενο γίγαντα” και χρειάζεται μια νέα μουσειολογική προσέγγιση.

Η έφορος αρχαιοτήτων, επεσήμανε πως είναι αναγκαία η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του μουσείου της Τρίπολης και θα βοηθούσε σημαντικά είπε, αν υπήρχε δυνατότητα μια πολιτιστικής χορηγίας, για την σύνταξη των αναγκαίων μελετών, προκειμένου να ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί το έργο από ευρωπαϊκούς πόρους. Προσθέτοντας, πως ο εκσυγχρονισμός του μουσείου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε συνδυασμό και με τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους της Μαντινείας, που πρόσφατα αναδείχτηκαν και είναι επισκέψιμοι, στην τουριστική ανάπτυξη της Τρίπολης και της ευρύτερης περιοχής.Επιπλέον, αναφέρθηκε στο αρχαιολογικό μουσείο της Τεγέας και στην ευρωπαϊκή διάκριση που πρόσφατα έλαβε, σημειώνοντας πως το μουσείο έχει αναδειχτεί σε “κυρίαρχο πολιτιστικό προορισμός στην Αρκαδία” και δέχεται καθημερινά πολλούς επισκέπτες με εγκωμιαστικά σχόλια, ενώ σημείωσε πως ετοιμάζουν για το συγκεκριμένο μουσείο ένα καινοτόμο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η κα Καραπαναγιώτου μίλησε για τις αναστηλωτικές εργασίες που πραγματοποιούνται στο αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης, τα έργα συντήρησης στην έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού στην Λουκού Κυνουρίας, αλλά και για τα ευρήματα που ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη στο Λύκαιο όρος, ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, για το έργο που προσφέρουν.

Δείτε βίντεο με απόσπασμα από την συνέντευξη της κ. Καραπαναγιώτου και ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη της προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, στο ηχητικό αρχείο που ακολουθεί.