«Μυστήριον ξένον και παράδοξον»: Η εκδήλωση της Μητρόπολης Μαντινείας & Κυνουρίας (vids, ph)

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 20:10

Ύμνοι και Κάλαντα των Χριστουγέννων από τις χορωδίες και τους ιεροψάλτες  της Μητρόπολης πλημμύρισαν το κατάμεστο Αποστολοπούλειο σε μία κατανυκτική και στο πνεύμα των ημερών εκδήλωση 

Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλέξανδρος: «Οφείλουμε όλοι μας να γυρίσουμε πίσω στην Εκκλησία – Ιδιαίτερα τις δύσκολες μέρες που ζούμε, Μόνο εκεί θα βρούμε τη λύση» Από ύμνους και κάλαντα που έψαλαν και τραγούδησαν ο βυζαντινός χορός και οι χορωδίες της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας πλημμύρισε το κατάμεστο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης στη διάρκεια της καθιερωμένης Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης της Μητρόπολης με τίτλο “Μυστήριον ξένον και παράδοξον” που ξεκίνησε στις 7:30 το απόγευμα της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου.

Μία εκδήλωση στο πνεύμα των ημερών με κάλαντα από τη Μικρά Ασία, την Μακεδονία, την Ανατολική Ρωμυλία, την Προποντίδα,τη Ραιδεστό, αλλά και από περιοχές της κυρίως Ελλάδας, όπως τα Δωδεκάνησα, την Ήπειρο,τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ορεστιάδα και με ύμνους- αποσπάσματα από την Θεία Λειτουργία της μέρα των Χριστουγέννων.

Μία εκδήλωση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων και τους έβαλε στο πνεύμα των Άγιων Ημερών και της Γέννησης του Χριστού. Εκδήλωση που ολοκληρώθηκε με τις ευχές αλλά και το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο που μεταξύ άλλων σημείωσε πως “Στις δύσκολες εποχές που ζούμε πρέπει να επιστρέψουμε πίσω, στην Εκκλησία και σε ό,τι μας δένει ως λαό γιατί έχουμε απομακρυνθεί και γιατί εκεί είναι η λύση”.

 Στο πρώτο βίντεο οι ύμνοι και τα κάλαντα και στο δεύτερο βίντεο  η ομιλία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Ε.Τ.