Ν.Γόντικας στη ΔΡΤ: “Ήταν προδιαγεγραμμένο να μην έρθει το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο – Δεν τους συμφέρει” (ήχος)

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 11:14

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Πέμπτης (21/05) ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κ.Νίκος Γόντικας.

Μιλώντας για το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο, την μεταλιγνιτική εποχή και την Μεγαλόπολη, ανέφερε μεταξύ άλλων:Αυτά που ζούμε σήμερα το 2020 είναι προδιαγεγραμμένα εδώ και 25 χρόνια. Είναι σχεδιασμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που λένε, πως η ενέργεια δεν είναι κοινωνικό αγαθό, αλλά εμπόρευμα.

Αυτοί που κλαίνε σήμερα στα αποκαΐδια αυτής της πολιτικής είναι οι υπεύθυνοι. Όσοι κάνουν πως δεν τα ήξεραν όλα αυτά λένε ψέματα στον λαό.

Την προηγούμενη εβδομάδα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ συμφώνησε να πάρουν 20.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος, για να βγει σε εθελούσια.

Ο κόσμος δεν αντιδρά γιατί δεν έχει πιστέψει στην δύναμη του.

Αυτά που κάνουν τώρα με το φυσικό αέριο, το έκαναν και με τις ανεμογεννήτριες και μας έταζαν πιο φθηνό ρεύμα.

Παίζεται η ίδια φαρσοκωμωδία στο φυσικό αέριο όπως αυτή που παίχτηκε με τις ΑΠΕ.

Ήταν προδιαγεγραμμένο να μην έρθει το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο. Δεν ήταν ούτε στους αρχικούς σχεδιασμούς. Οι καπιταλιστές που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό το θέλουν κυρίως για την μεγάλη βιομηχανία και κριτήριο για αυτούς είναι οι μεγάλες αγορές. Οι σχεδιασμοί τους δεν είναι να έρθει το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο, γιατί δεν τους συμφέρει. Μετά από τριάντα χρόνια ίσως γίνει.

Θα δείτε στο ΠεΣυ μεθαύριο πως θα υπάρξουν δυο προτάσεις. Η μια θα είναι η δική μας και η άλλη – με μάστορα τον Πετράκο – που θα την ψηφίσουν όλοι.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να οργανωθεί η πάλη του λαού. Δεν θα τους χτυπήσουμε την πλάτη λέγοντας τους καλά λόγια. Θα αποκαλύψουμε τις πολιτικές που ταυτίζονται και θα καλέσουμε τον λαό να παλέψει.

Ακούστε την συνέντευξη: