Ν. Κουτσόγιωργας στη ΔΡΤ: Να δώσουμε μια νέα πνοή στο ΚΤΕΛ! (ήχος)

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 11:23

Στην εκπομπή «Επί της ουσίας» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης φιλοξενήθηκε, την Τετάρτη το πρωί, ο νέος πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, Νίκος Κουτσόγιωργας, ο οποίος είχε βρεθεί και στο παρελθόν στο «τιμόνι» του ΚΤΕΛ, την περίοδο 2003-2007.

Ο κ. Κουτσόγιωργας, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για τεράστια ευθύνη που αναλαμβάνει απέναντι στους μετόχους και την εταιρεία, σημειώνοντας ότι σήμερα καταβάλλεται προσπάθεια να αναγεννηθούν οι υπηρεσίες του ΚΤΕΛ και επισημαίνοντας το γεγονός ότι οι πληρότητες έχουν πέσει και η επαρχία έχει ερημώσει. «Όταν έφυγα, οι πληρότητες ήταν στο 55-56% και σήμερα είναι στο 22%», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσόγιωργας, προσθέτοντας ότι η επιδίωξη και ο στόχος της νέας διοίκησης είναι να δοθεί νέα πνοή στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας, να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του και να αυξηθούν και πάλι οι πληρότητες, γιατί το ΚΤΕΛ δεν αντέχει οικονομικά.Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ αναφέρθηκε και στη δημιουργία της καινοτόμου υπηρεσίας παραλαβής δεμάτων, κατά την οποία ειδικός υπάλληλος, κατόπιν συνεννόησης, θα παραλαμβάνει με ειδικό όχημα τύπου “βαν” τα δέματα από το χώρο των κατοίκων της Τρίπολης και θα το προωθεί σε αντίστοιχο δρομολόγιο, σε μια προσπάθεια καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, κάτι που, όπως επισήμανε, το έχει ενστερνιστεί και το προσωπικό της επιχείρησης. Όπως σημείωσε ο κ. Κουτσόγιωργας, τα προβλήματα του ΚΤΕΛ βρίσκονται πλέον στο στάδιο του νέου σχεδιασμού, στον οποίο θα περιλαμβάνεται και η υιοθέτηση της φιλοσοφίας από τον κόσμο ότι η χρήση του Μέσου Μαζικής Μεταφοράς συμφέρει και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να το χρησιμοποιούν τακτικά.

Ο Νίκος Κουτσόγιωργας υπογράμμισε ότι το δόγμα της εταιρείας είναι «Το ΚΤΕΛ πίσω από τον επιβάτη και όχι ο επιβάτης πίσω από το ΚΤΕΛ», δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση και στόχευση στις καλύτερες υπηρεσίες του επιβατικού κοινού το οποίο όπως είπε το θέλει μαζί του και δίπλα του. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι, μπορεί ο κύριος σχεδιασμός να ανήκει στο ΚΤΕΛ, η υλοποίησή του όμως εμπεριέχει κι άλλους φορείς, όπως ο δήμος Τρίπολης και ο δήμαρχος, ο οποίος έθεσε εαυτόν στη διάθεση του ΚΤΕΛ για οτιδήποτε χρειαστεί. «Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι το μέλλον θα πάει καλύτερα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσόγιωργας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: