Ν.Τσιαμούλος στη ΔΡΤ για ανεμογεννήτριες: “Μιλάμε για ένα τερατούργημα – Με αυτή τη ΜΠΕ κατακρεουργείται το Μαίναλο” (ήχος)

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 10:34

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα» κ.Νίκος Τσιαμούλος.

Αρχικά ο κ.Τσιαμούλος μιλώντας για το θέμα των ανεμογεννητριών στο Μαίναλο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε εκδήλωση με θέμα τις ανεμογεννήτριες, που ήταν προγραμματισμένη για χτες (με ομιλίες επιστημόνων) και την οποία δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν λόγω της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί για την ίδια ώρα. “Δεν το είχε πάρει χαμπάρι κανείς”, ανέφερε χαρακτηριστικά.Παράλληλα δήλωσε: “Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις ανεμογεννήτριες στο σημείο αυτό επι της ουσία κατακρεουργεί το Μαίναλο και προσεγγίζει το θέμα μονοσήμαντα. Παραλείπει και υποτιμά σκοπίμως σημαντικούς παράγοντες”, ενώ πρόσθεσε: “Πρέπει να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτών των περιοχών και να διαφυλάξουμε την αξία τους. Μιλάμε για ένα φαραωνικό έργο, που υπονομεύει την ίδια η ταυτότητα του Μαινάλου”.

Ακόμα ο κ.Τσιαμούλος ανέφερε: “Ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή πρέπει να παρακολουθεί τα θέματα αυτά και όχι να της τα λένε άλλοι. Επιπλέον πρέπει να παρακολουθεί τα θέματα π[ου θα δώσουν ώθηση και ανάπτυξη στον Δήμο. Έγινε μια εκδήλωση για τις ενεργειακές κοινότητες και ο Δήμος Τρίπολης δεν ήταν πουθενά”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: