Να ανοίξουν τα καταστήματα στις 17 Ιανουαρίου προτείνει ο εμπορικός σύλλογος Τρίπολης

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016 12:06
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το νόμο 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2016 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου και θα λήξουν τη Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016.
Τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης προτείνει την Κυριακή 17 Ιανουαρίου τα καταστήματα να ανοίξουν από τις 11:00π.μ. έως τις 15:00 μ.μ.

Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τις εμπορικές επιχειρήσεις για την σωστή τήρηση του νόμου καθώς οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους. Για περισσότερες πληροφορίες οι επιχειρήσεις μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης www.hermes.org.gr
Γενικότερα κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
.
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος εύχεται σε όλους μια καλή χρονιά με υγεία και καλή επιτυχία σε όλες τις επιχειρήσεις .
Το Δ.Σ.