Να πάψει να κρύβεται ο Π. Τατούλης, ζητά ο δήμαρχος (φωτο+vd)

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013 11:02

Μεγάλη κινητοποίηση έγινε σήμερα στην Τρίπολη για το πρόβλημα με τα σκουπίδια. Από το πρωί, ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης συνοδευόμενος από δημοτικούς συμβούλους, αντιδημάρχους, προέδρους τοπικών κοινοτήτων και υπαλλήλους του δήμου ξεκίνησαν από το νέο δημαρχείο και κατευθύνθηκαν προς το δικαστικό μέγαρο.Ο Δήμαρχος Τρίπολης είπε: «Για να πάρει την κατεύθυνση της λύσης το πρόβλημα που ταλανίζει την Τρίπολη, είμαστε στο δικαστικό μέγαρο για να καταθέσουμε υπόμνημα με όλα τα στοιχεία για το ποιος είναι υπεύθυνος και ένα σχέδιο δράσης για να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο. Θα το καταθέσουμε προς τον εισαγγελέα και προς τον Πρόεδρο Πρωτοδικών. Μετά θα καταθέσουμε ένα διάβημα διαμαρτυρίας στην περιφέρεια για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Περιμένουμε να μας υποδείξουν χώρο να πάμε τα σκουπίδια».

Στην κινητοποίηση ήταν και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης «Μαντινειακή Συμπολιτεία» Τάσος Παπαζαχαρίας, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Αναγνωστόπουλος (από την παράταξη του Κώστα Γεωργακόπουλου).

Μετά η πορεία συνεχίστηκε προς την περιφέρεια, όπου ο Δήμαρχος παρέδωσε ένα υπόμνημα, μόνο που δεν ήταν κανείς (περιφερειάρχης – αντιπεριφερειάρχες) για να το παραλάβει!

Στη δήλωσή του, έξω από την περιφέρεια, ο Γιάννης Σμυρνιώτης, είπε: «Προχωρήσαμε σε κινητοποίηση σχετικά με το θέμα που ταλανίζει εδώ και ένα χρόνο το δήμο Τρίπολης και την περιφέρεια. Επισκεφθήκαμε πρώτα τον εισαγγελέα, που του καταθέσαμε επίσημα προς τον εισαγγελέα του Αρείου πάγου και όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει στο μεσοδιάστημα και αποδεικνύεται ότι την ευθύνη έχει η περιφέρεια. Καταθέσαμε δε και ένα υπόμνημα το οποίο φέραμε στον περιφερειάρχη. Δυστυχώς, ο περιφερειάρχης δεν είναι εδώ ούτε οι αντιπεριφερειάρχες. Δυστυχώς, δεν ήταν κανένας στα γραφεία. Αφήσαμε στο γραφείο του περιφερειάρχη το συγκεκριμένη υπομονή. Επιτέλους, να πάρουν τις ευθύνες τους. Οποτεδήποτε θέλει ο περιφερειάρχης είμαι διατεθειμένος να δώσουμε κοινή συνέντευξη τύπου για να λυθεί το θέμα. Να παραιτηθεί ο Περιφερειάρχης από την αρμοδιότητα και να αναλάβουν οι δήμαρχοι με το φορέα διαχείρισης. Οτιδήποτε άλλο θα μας εξαναγκάσει να καταφύγουμε σε άλλα μέσα».

Αμέσως μετά την επίδοση του υπομνήματος στην Περιφέρεια, ο δήμαρχος επισκέφτηκε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, για να δώσει το ίδιο υπόμνημα, ενώ απορριμματοφόρα του δήμου, σε ένδειξη καλής θέλησης και για να είναι συνεπής ο δήμαρχος σε ό,τι δεσμεύτηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ξεκίνησαν τη διαδικασία φόρτωσης σκουπιδιών έξω από σχολεία και θα μείνουν γεμάτα, μέχρι να υποδειχτεί ο χώρος διαχείρισής τους.

Στη συνμέχεια, κατευθύνθηκαν στα διόδια Νεστάνης όπου σήκωσαν συμβολικά τις μπάρες για λίγα λεπτά και τα απορριμματοφόρα θα μείνουν εκεί στην άκρη του αυτοκινητοδρόμου, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος, έως ότου υποδειχθεί από την περιφέρεια, χώρος για τη διάθεση των σκουπιδιών.