Ναύπλιο | Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και πρόεδροι δίνουν το 50% του μισθού τους στο νοσοκομείο

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 09:25

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι Αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δ.Σ. και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων δίνουν το 50% του μισθού τους στο Νοσοκομείο Ναυπλίου…

Στην ανακοίνωση του ο Δήμαρχος κ.Κωστούρος αναφέρει:Μπορεί να είναι συμβολικό, μπορεί να είναι ελάχιστο, δείχνει όμως την θέληση και την επιθυμία να συμμετέχουμε όλοι από κάθε θέση σε αυτό που αντιμετωπίζουμε. Η πρόσκληση προς τους αντιδημάρχους , στους προέδρους των Νομικών Προσώπων και της Δημοτικής Επιχείρησης είναι να δώσουμε το 50% του μισθού μας στο Νοσοκομείο Ναυπλίου δείχνοντας τη συμπαράστασή μας στους ιατρούς μας και στο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις.

Η Επόμενη Μέρα θα μας βρει όλους ενωμένους και δυνατούς.

Τους ευχαριστώ που ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Αντιδήμαρχοι:
Λυκομήτρος Αλέξανδρος ,Μπαρού Ραφαήλ, Λέτζος Παναγιώτη, Δρούγκας Γιώργος, Ρούτουλας Κωνσταντίνος

Πρόεδροι
ΔΟΠΠΑΤ :Ράλλη Μαρία
ΔΕΥΑΝ:Καχριμάνης Γιώργος
Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο: Λ. Τ :Ζαφείρης Τάσος
ΔΟΚΟΙΠΑΝ:Μπούνος Γιάννης

Πρόεδρος Δ. Σ.
Αυγουστόπουλος Σταύρος


Δ.Κωστούρος στη ΔΡΤ: “Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτή την κρίση…” (ήχος)

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ.Δημήτρης Κωστούρος.

Ο κ.Κωστούρος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απόφαση τόσο ο ίδιος όσο και οι Αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι Νομικών Προσώπων και ο πρόεδρος του Δ.Σ να δώσουν το 50% του μισθού τους στο νοσοκομείο Ναυπλίου. “Ο συμβολισμός είναι πολύ μεγαλύτερος από το αποτέλεσμα αυτό καθεαυτό. Τα χρήματα είναι λίγα, αλλά ο συμβολισμός είναι σημαντικός και έχει να κάνει με την ενότητα του λαού μας σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις. Αυτή η κρίση μας αγγίζει όλους και πρέπει να μας βρει όλους απέναντι της. Όλοι ενωμένοι στην ίδια πλευρά”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε: “Οποιαδήποτε ρητορική αυτή την στιγμή διχάζει είναι απέναντι στην Δημόσια Υγεία. Αυτές οι απόψεις το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να οδηγήσουν σε χαλάρωση την πιστή εφαρμογή των μέτρων που έχουν βγει από τον ΕΟΔΥ”.

Αναφορικά με το ποιες ανάγκες θα καλυφθούν με αυτά τα χρήματα που θα δοθούν στο νοσοκομείο, δήλωσε: “Η διοίκηση του νοσοκομείου ξέρει πολύ καλά που χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα. Γνωρίζουν πως είμαστε δίπλα τους χωρίς τυμπανοκρουσίες σε οτι και αν χρειαστούν.Ζούμε στην εποχή του “κατόπιν δικών μου ενεργειών”. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται επικοινωνία σε όλα. Ότι μπορούμε το κάνουμε για την υγεία των πολιτών μας”.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμα στους ξένους τουρίστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι με τα τροχόσπιτα τους στο Ναύπλιο, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ανοίξει ενα οργανωμένο camping και να φιλοξενηθούν εκεί για να μγην περιφέρονται ανεξέλεγκτα. “Αυτή την στιγμή βρίσκονται εγκλωβισμένοι γιατί τα σύνορα έχουν κλείσει. Ο τουρισμός με τροχόσπιτα είναι ανεξέλεγκτος. Αυτοί οι άνθρωποι περιφέρονται παντού.  Θεωρώ πως πρέπει άμεσα να ανοίξει ένα οργανωμένο camping για να είναι εκεί περιορισμένοι. Πιστεύω πως η Περιφέρεια θα κάνει κάτι άμεσα γι αυτό”.

Τέλος δήλωσε: “Πάσχουμε σε αυτή την χώρα από το γεγονός πως ο καθένας λέει την γνώμη του για οτιδήποτε. Οχι όμως για την υγεία του λαού μας. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι σε αυτό και είμαστε όλοι μαζί!

Ακούστε την συνέντευξη: