Συνεχίζουν τον αγώνα για την ΔΕΗ τα Σωματεία της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 11:20

Σε ανακοίνωσή τους, τα Σωματεία της ΔΕΗ Μεγαλόπολης αναφέρουν τα εξής:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων και τη διάλυση της ΔΕΗΤο σχέδιο της κυβέρνησης και της Διοίκησης της ΔΕΗ για το ξεπούλημα των λιγνιτικών Μονάδων και των ορυχείων σε Μεγαλόπολη και Μελίτη συνεχίζεται.

Μετά τη Γ.Σ. των μετόχων της ΔΕΗ Α.Ε. στις 26/6 με την έγκριση του καταστατικού και την συμβολαιογραφική πράξη απόσχισης δημιουργήθηκε η νέα εταιρεία «Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε.» – και η αντίστοιχη εταιρεία της Μελίτης – και ορίστηκε το Δ.Σ.

Οι «πρόθυμοι» στα Δ.Σ. των εταιρειών θα ολοκληρώσουν το μεγάλο εθνικό ενεργειακό έγκλημα που συντελείται στην πατρίδα μας.

Θα έχει τη δική τους προδοτική υπογραφή.

Στους πρόθυμους του Δ.Σ. της «Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε.» συμπεριλαμβάνονται «συνάδελφοι» από τους εργαζομένους του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης που μέχρι χθες διαφωνούσαν και μάλιστα ο επικεφαλής της (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος) είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος στην Τ.Ε. του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών !!!
Με την παρουσία τους νομιμοποιούν το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Καταγγέλλουμε ότι γίνονται συνειδητά οι «Δούρειοι Ίπποι» της υπονόμευσης της ΔΕΗ, του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης και των εργασιακών μας συμφερόντων.

Τους καλούμε έστω και την ύστατη ώρα να αναθεωρήσουν τις αντισυναδελφικές τους αποφάσεις και να ακολουθήσουν το δρόμο της παραίτησης ώστε να μην υλοποιήσουν το σχέδιο των Τσίπρα – Καμμένου – Σταθάκη – Παναγιωτάκη και να μην καταγραφούν ως οι σύγχρονοι «Ιούδες» της ΔΕΗ.

Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι στη Μεγαλόπολη δεν θα αποδεχθούν από τους υποτακτικούς της Διοίκησης να δημιουργήσουν τετελεσμένα που θα είναι σε βάρος των εργαζομένων.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους ο Νόμος αυτός να μην εφαρμοστεί στην πράξη για τη σωτηρία των λιγνιτικών μονάδων και την προοπτική ανάπτυξης του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

Είναι δίκαιο και θα το κάνουμε πράξη.

Η Σ.Ε. των Σωματείων»