Ναι στο εμβόλιο για τα παιδιά 12-17 ετών, αλλά όχι στα ιατρεία τους, λένε οι παιδίατροι της Αρκαδίας (vid)

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 22:45

Αν πρέπει να κρατήσετε κάτι από το βίντεο αυτό είναι πως το 90% και πλέον των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστο, σημείωσε στη συνέντευξή της στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 η ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, παιδίατρος Βασιλική Παπαντώνη.

Η κα. Παπαντώνη επεσήμανε πως τα εμβόλια, μαζί με τις αντιβιώσεις και το νερό έχουν σώσει χιλιάδες κόσμο και οι παιδίατροι τα συστήνουν ανεπιφύλακτα για τα παιδιά 12-17 ετών, αφού τα παιδιά μπορούν να μεταφέρουν τον κορωνοϊό και να προκαλέσουν προβλήματα στην οικογένειά τους και κατ’ επέκταση μέσω της οικογενειακής διασποράς να υπάρξει και διασπορά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.Η παιδίατρος τόνισε πως οι παρενέργειες που μπορεί να υπάρχουν είναι μικρές ενώ οι περικαρδίτιδες-μυοκαρδίτιδες στο μεγαλύτερο τους ποσοστό αυτοϊώνται.

Για τον θάνατο του 15χρονου στην Αρκαδία, σημείωσε πως πρέπει να περιμένουμε τις τοξικολογικές-ιστολογικές εξετάσεις.

Η κα. Παπαντώνη απαντώντας σε ερώτησή μας αν θα γίνονται εμβόλια στα ιατρεία τους, διευκρίνισε πως για πρακτικούς λόγους δεν θα κάνουν εμβόλια και θα πρέπει ο εμβολιασμός των παιδιών να γίνεται κανονικά στα εμβολιαστικά κέντρα.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις της κας. Παπαντώνη στο βίντεο.