Νέα ανακοίνωση ΔΕΥΑ και σύσκεψη για το θολό νερό στην Αργολίδα

Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018 10:21

Από την Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ανακοινώνεται ότι σήμερον 02/10/2018 το φαινόμενο της θολότητας στις Πηγές της Πόλης  παρουσιάζει υπερβολικά αυξημένες τιμές .Όπως έχει ήδη εξηγηθεί η αιτία του φαινομένου αυτού, οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και της ταχείας διήθησης του νερού μέσα από το έδαφος κατά την πορεία του από το οροπέδιο της Τρίπολης προς τις πηγές στην περιοχή των Μύλων.

Έτσι ισχύει η σύσταση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για την αποφυγή της κατανάλωσης του νερού μέχρι νεότερης ειδοποίησης.Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγείας εφαρμόζει τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται από τον Νόμο σε αυτές τις περιπτώσεις, ήτοι:

  1. Καθημερινές αναλύσεις νερού μέσω τακτικών δειγματοληπτικών και εργαστηριακών ελέγχων σε αντιπροσωπευτικά σημεία του δικτύου διανομής του νερού από την πηγή υδροληψίας μέχρι την διάθεση στον καταναλωτή.
  2. Καθημερινή ενημέρωση των κατοίκων για την αποφυγή της χρήσης του νερού ως πόσιμο, μέχρι της πλήρως εξαλείψεως του φαινομένου.
  3. Συνεχής και αυξημένη χλωρίωση του νερού για την αποφυγή κάθε υγειονομικού κινδύνου.

Μάλιστα για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερον (02/10/2018) σύσκεψη στο Δημαρχείο του Ναυπλίου με την πρωτοβουλία του Δημάρχου Ναυπλίου και του Προέδρου του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν., του Διευθυντή και άλλων στελεχών όπου ο Δήμαρχος του Ναυπλίου ενέτειλε τις σχετικές οδηγίες  – κατευθύνσεις  της Δράσης της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. καθ’ όλην την διάρκεια του φαινομένου.

Επιπλέον, το σοβαρό αυτό θέμα απησχόλησε το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. όπου και συζητήθηκε σε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση, σήμερον.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. θεωρεί ότι το φαινόμενο της θολότητας ευρίσκεται σήμερον στην κορύφωσή του και ότι σταδιακά ημέρα με την ημέρα η κατάσταση θα βελτιώνεται, συνεπικουρούντως  του γεγονότος σχετικών δράσεων – ενεργειών της Υπηρεσίας στα μέτρα του δυνατού.

Ολοκληρώνοντας, ως θεσμικοί διαχειριστές του νερού της Πόλης μας, ζητούμε την κατανόηση και την υπομονή των συμπολιτών μας.

Σύσκεψη για την θολότητα του νερού των Πηγών του Ναυπλίου

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 στο Δημαρχείο Ναυπλίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Αλέξανδρος Λυκομήτρος, ο Διευθυντής και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΝ, διευκρινίστηκε ότι η αυξημένη θολότητα στο νερό οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και της ταχείας διήθησης του νερού μέσα από το έδαφος κατά την πορεία του από το οροπέδιο της Τρίπολης προς τις πηγές στην περιοχή των Μύλων.

Οι αναλύσεις αναφορικά με την ποιότητα του νερού συνιστούν τη μη κατανάλωση του για όσο διάστημα διαρκεί το φαινόμενο, το οποίο λόγω του εύρους του δεν επιτρέπει τον ακριβή προσδιορισμό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Ναυπλιέων ζήτησε από τους αρμόδιους την συνεχή ενημέρωση των καταναλωτών μέσω ανακοινώσεων, συνεχή παρακολούθηση μέσω αναλύσεων του νερού έτσι ώστε να διασφαλιστεί στο ακέραιο η δημόσια υγεία.

Στο τραπέζι της συζήτησης ο κ. Κωστούρος έβαλε και την πρόταση για διερεύνηση, μέσω απόφασης του συμβουλίου της ΔΕΥΑΝ, έκπτωσης επί του τιμολογίου του νερού για την περίοδο κατανάλωσης της όχλησης από το φαινόμενο.