«Νέα Αρχή»: Η τελική πρότασή μας για τα έργα της μεταλιγνιτικής εποχής

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020 11:32

H Δημοτική Παράταξη Μεγαλόπολης «Νέα Αρχή», με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Μιχόπουλο, με γραπτή ανακοίνωσή της προς τη Δημοτική Αρχή, προτείνει σειρά έργων στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, του Κεντρικού Σχεδιασμού Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (MASTER PLAN), για την μεταλιγνιτική εποχή.

Αναλυτικά αναφέρει:Στις 19.10.2020 με πρωτοβουλία της Παράταξής μας «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» πάρθηκε ομόφωνη απόφαση από το Δ.Σ. για υποβολή πρότασης μίας σειράς έργων, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, του Κεντρικού Σχεδιασμού Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (MASTER PLAN), για την μεταλιγνιτική εποχή.

Είμαστε ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση από την Κυβέρνηση για το άμεσο κλείσιμο των λιγνιτικών Μονάδων και τις υποσχέσεις ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας και δεν θα διαταραχθεί η κοινωνική και οικονομική συνοχή της περιοχής.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την απολιγνιτοποίηση μας θέλουν όλους ενωμένους.

Δεν πρέπει να περισσεύει κανείς και καμία γνώμη ή ιδέα δεν είναι περιφρονητέα.

Όποιος πιστεύει ότι αυτός μόνο έχει τη μαγική συνταγή, ότι μόνο αυτός γνωρίζει τι πρέπει να επιλέξει και τι όχι, δεν είναι απλώς αντιδημοκράτης και αυταρχικός, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.

Κύριοι συνάδελφοι της Συμπολίτευσης, κύριε Δήμαρχε, σας προτείναμε από την πρώτη μέρα εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων, ώστε να δημιουργηθεί μία ομάδα διαπραγμάτευσης και διαχείρισης της απολιγνιτοποίησης.

ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΘΗΚΑΤΕ, δυστυχώς για την πόλη μας, κυριάρχησε το ΕΓΩ ΣΑΣ.

Δεν σας αρέσει κύριε Χριστογιαννόπουλε η συλλογικότητα? δεν σας αρέσει η κοινή προσπάθεια?.

Τώρα που βλέπετε να χάνονται πολλά πράγματα για την πόλη μας έχετε επιλέξει τον εύκολο δρόμο για εσάς, ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι και οι σημερινές Αντιπολιτεύσεις.

Μέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζεται ότι αρκετοί κάτοικοι θα έχουν φύγει για άλλες περιοχές αναγκαστικά, δυστυχώς οι νέοι έχουν απογοητευτεί από την σημερινή κατάσταση και αρχίζουν να αναζητούν εργασία σε άλλες πόλεις.

Η αξία των περιουσιακών ακινήτων των πολιτών έχει μειωθεί αρκετά έναντι της αντικειμενικής αξίας.

Καλούμαστε όλοι να εγκαταλείψουμε το εγώ μας και με συλλογικότητα, με εντιμότητα, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, να διαχειριστούμε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση με διαφάνεια και ειλικρίνεια προς όφελος των πολιτών του Δήμου μας.

Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Η δυναμική, το μέγεθος και η αποτελεσματικότητα των έργων πρέπει να είναι ανάλογα με την ανάγκη που δημιούργησε η βίαιη και αδικαιολόγητη παύση λειτουργίας των Μονάδων μέσα σε μία νύκτα, οδηγώντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία, διαλύοντας την κοινωνική και οικονομική συνοχή του τόπου μας.

Η παράταξή μας ΝΕΑ ΑΡΧΗ, δηλώνουμε κατηγορηματικά ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΑΞΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΨΙΧΟΥΛΑ.

Θα πάρουμε αυτό που μας ανήκει.

Σ’ αυτό το πλαίσιο διεκδικήσεων, η τελική πρόταση της Παράταξής μας είναι ρεαλιστική, υλοποιήσιμη και γρήγορα αποδοτική, πρόταση που τελικά διαμορφώθηκε μετά από διάλογο με φορείς και παρεμβάσεις και από τις άλλες παρατάξεις που συνθέτουν το Δ.Σ., πρόταση η οποία υπήρξε η βάση της τελικής ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ., αφού θα πρέπει να θεσμοθετηθούν κίνητρα και προϋποθέσεις από την πολιτεία για ένα ελκυστικό επενδυτικό τοπίο στην περιοχή μας.

Τα προτεινόμενα έργα είναι τα εξής :

 1. Βιομηχανικό Πάρκο
 2. Μονάδα παραγωγής εξαρτημάτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 3. Βιομηχανική μονάδα παραγωγής φαρμάκων
 4. Μονάδα παραγωγής έξυπνων μετρητών από τη ΔΕΗ
 5. Μονάδα παραγωγής λιπασμάτων μες βάση τον λιγνίτη.
 6. Μονάδα ευφυούς κτηνοτροφίας και ζωοτροφών.
 7. Ίδρυση αγροτικών φυλακών
 8. Θεματικό Πάρκο περιπέτειας ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης
 9. Σκοπευτήριο – θηραματικό πάρκο.
 10. Μονάδα μεταποίησης και συσκευασίας αγροτικών προϊόντων.
 11. Ανέγερση μονάδας φροντίδας τρίτης ηλικίας από Δήμο και Μητρόπολη.
 12. Ολοκληρωμένο κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού.
 13. Φ/Β πάρκο από το Δήμο μέσω της Τηλεθέρμανση Α.Ε. και διάθεση ενέργειας χαμηλού κόστους για Επιχειρήσεις και κατοίκους.
 14. Ειδικό πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης για όλο το Δήμο Μεγαλόπολης.
 15. Μονάδα Σ.Η.Θ.Υ.Α. με βιομάζα.
 16. Μονάδα αποθήκευσης ενέργειας.

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Νέα Αρχή»

Μιχόπουλος Κωνσταντίνος

Αθανασόπουλος Σταύρος

Γιώτης Δημήτριος

Δημόπουλος Νικήτας

Κακκαβάς Πολύβιος

Καρατζαφέρης Φώτιος

Κουρής Ηλίας

Κουρουνιώτης Βασίλειος

Μπάζιος Ιωάννης