Νέα δωρεά της Π.Ο. Αμερικής στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο (vid, ph)

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 15:58

Η δωρεά είναι ύψους 125 χιλιάδων δολαρίων και αφορά στην μονάδα τεχνητού νεφρού

Αναφορά για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικόΠρόταση για τη δημιουργία Συλλόγου Φίλων Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Σε νέα δωρεά προχώρησε η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής προς το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Η νέα δωρεά, ύψους 125 χιλιάδων δολαρίων αφορά σε πέντε μηχανήματα αιμοκάθαρσης για την μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου και σε διάφορα αναλώσιμα (φόρμες, κλινοσκεπάσματα και άλλα είδη για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό).

Τα πέντε μηχανήματα, που αντικατέστησαν παλιό εξοπλισμό της μονάδας, που εξυπηρετεί να αναφέρουμε 55 άτομα σε τρεις βάρδιες, έχουν παραδοθεί από τον Ιανουάριο και την Τετάρτη 16 Μαρτίου σε μία λιτή τελετή η διοίκηση του νοσοκομείου και το προσωπικό της μονάδας ευχαρίστησαν τους δωρητές.

Στην λιτή εκδήλωση παρόντες ήταν ως εκπρόσωποι της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής οι κύριοι Ευαγγέλου, Καραφωτιάς και Σαραντάκης ενώ από πλευράς νοσοκομείου ο εκτελών χρέη διοικητή, γιατρός Πονηράκος Βενετσάνος και η γιατρός της μονάδας τεχνητού νεφρού κα.Δ.Καλτσίδου και ο καρδιολόγος κ.Χρυσός. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η δωρήτρια του νοσοκομείου Γιαννούλα Γκουντάνη ενώ παρόντες ήταν επίσης και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ρουμελιώτης και από το Δήμο Τρίπολης ο υπεύθυνος τύπου Σωτήρης Παπαδημητρίου, καθώς και η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου κα.Δ.Σαραντοπούλου.

Οι εκπρόσωποι του νοσοκομείου τόνισαν την μεγάλη αγάπη που δείχνουν οι ομογενείς της Αμερικής για το νοσοκομείο και σημείωσαν πως συνέχεια κάνουν δωρεές στο νοσοκομείο και για το λόγο αυτό τους ευχαριστούν από καρδιάς. Βέβαια επεσήμαναν πως υπάρχουν αρκετές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και ιατρικό προσωπικό και άμεσα, όπως ανέφεραν, πρέπει να καλυφθούν οι θέσεις του ογκολόγου και του ουρολόγου.

Ο κ.Τατούλης από τη δική του πλευρά, αφού ευχαρίστησε τους δωρητές, σημείωσε πως θα καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και μέσα από το πρόγραμμα της Περιφέρειας, ενώ ανακοίνωσε πως σύντομα θα παραδοθεί η Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου που έχει ήδη ολοκληρωθεί. Ακόμα ανέφερε πως η δωρήτρια του αιμοδυναμικού εργαστηρίου Γιαννούλα Γκουντάνη θα προσφέρει μέρος της περιουσίας της στο Παναρκαδικό.

Ο κ.Σαραντάκης τέλος εκ μέρους του Παναρκαδικού Συμβουλίου Αποδήμων σημείωσε πως οι ομογενείς είναι δίπλα στο νοσοκομείο και κάνουν το χρέος τους αλλά θα πρέπει και οι Αρκάδες να στηρίξουν το νοσοκομείο και πρότεινε να δημιουργηθεί Σύλλογος Φίλων Παναρκαδικού Νοσοκομείου, ώστε μέσα από τις δράσεις του να υπάρξουν χρήματα που θα καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν και οι οποίες είναι πολλές.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση που έγινε στο χώρο της μονάδας τεχνητού νεφρού την Τετάρτη 16 Μαρτίου.

E.T.