Νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 372.600 € στους Δήμους της Αρκαδίας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 20:56

Υπεγράφη, σήμερα, η Υπουργική Απόφαση για νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να στηριχθούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας. Φυσικά μέρος αυτού του ποσού πρόκειται να μπει στα ταμεία και των Δήμων του Νομού Αρκαδίας.

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας: «Η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους Δήμους, που πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού έχοντας αφενός απώλειες στα έσοδά τους και αφετέρου αυξημένες έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Πρόκειται για μία ακόμα άμεση χρηματοδότηση προς τους Δήμους όλης της χώρας που προστίθεται στην οικονομική ενίσχυση ύψους 187,1 εκατομμυρίων ευρώ, με την οποία στηρίχθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση το προηγούμενο έτος. Στεκόμαστε δίπλα στους Δήμους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο διάστημα χρειαστεί. Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση προχωράμε ενωμένοι για να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη ημέρα, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα, με στόχο να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη».Σε ότι αφορά τους Δήμους του Νομού Αρκαδίας, αντιστοιχεί ένα ποσό της τάξεως των 372.600 ευρώ, ως έκτακτη χρηματοδότηση στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας.

 

Η κατανομή του ποσού ανά Δήμου στην Αρκαδία…

Βάσει της σχετικής υπουργικής απόφασης και της λίστας με τα ποσά που αντιστοιχούν ως ενίσχυση ανά Δήμο, το ποσό των 372.600 ευρώ κατανέμεται αναλυτικά ως εξής:

● Για το Δήμο Τρίπολης το ποσό διαμορφώνεται στα: 172.600 ευρώ.
● Για το Δήμο Ν. Κυνουρίας το ποσό διαμορφώνεται στα: 35.500 ευρώ.
● Για το Δήμο Β. Κυνουρίας το ποσό διαμορφώνεται στα: 42.700 ευρώ.
● Για το Δήμο Γορτυνίας το ποσό διαμορφώνεται στα: 62.600 ευρώ και
● Για το Δήμο Μεγαλόπολης το ποσό διαμορφώνεται στα: 59.200 ευρω.

Αναλυτικά η κατάσταση με τα ποσά που αντιστοιχούν σε κάθε Δήμο ανά την Ελληνική επικράτεια είναι διαθέσιμη ΕΔΩ.