Νέα ενημέρωση των εστιατόρων Αρκαδίας για τα πνευματικά δικαιώματα (vid,ph)

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018 21:03

Σε συνέχεια των ενημερώσεων από τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη και στην αίθουσα της ΟΕΒΑ, νέα ενημερωτική εκδήλωση από το Σύλλογο Εστιατόρων Αρκαδίας, αυτή τη φορά από την ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ), την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Εστιατόρων κ.Κεκετσίδη Δημήτρη σκοπός τους είναι να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα που ισχύουν γύρω από τα πνευματικά δεδομένα ενώ επεσήμανε πως αυτό που θέλουν οι επαγγελματίες είναι να πληρώνουν όσο γίνεται λιγότερα χρήματα για την χρήση της μουσικής, αφού υπάρχει οικονομική δυσπραγία.Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΕΥΕΔ Νεκτάριος Μηνάς ανέφερε πως όσον αφορά την ΑΕΠΙ υπάρχει δικαστική εμπλοκή και θα λυθούν τα όποια θέματα στην Δικαιοσύνη, ενώ ξεκαθάρισε πως η ΕΥΕΔ δεν πρέπει να συγχέεται με την ΕΥΕΔ που εκπροσωπεί δημιουργούς μετά από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σημείωσε πως οι δημιουργοί που καλύπτουν είναι και του ελληνικού και του ξένου ρεπερτορίου και πως οι καλλιτέχνες μπορούν να επιλέξουν όποια από την εταιρεία αυτοί θέλουν. Να αναφέρουμε πως υπάρχουν τρεις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις στο βίντεο.

Ενημέρωση εστιατόρων για τα πνευματικά δικαιώματα