Νέα έργα από το λιγνιτόσημο στην Αρκαδία | “Κανένα ψεγάδι στη διαχείριση του πόρου” (vid)

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 20:52

Ένταση μεταξύ μελών της Επιτροπής

Μία σειρά νέα έργα θα πραγματοποιηθούν στην Αρκαδία, μέσω του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου, του γνωστού λιγνιτόσημου.Η επιτροπή παρακολούθησης που συνεδρίασε, υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, ενέταξε νέα έργα.

Αυτά αφορούν μεταξύ άλλων στην αποκατάσταση προβλημάτων βατότητας στην Επ.Οδό Καρύταινας-Παλαιόκαστρο και δρόμων που συμβάλλουν σε αυτήν, στην βελτίωση και συντήρηση του δρόμου από Ιερά Μονή Μπούρα προς ασκηταριά Αγίου Νίκωνα, η κατασκευή υδραυλικών έργων, η αντιπλημυρική προστασία του ποταμού Ξερίλα στην ΤΚ Βελιγοστής Δ.Μεγαλόπολης, ο αγροτικός εξηλεκτρισμός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στις ΤΚ του Δήμου Μεγαλόπολης με σκοπό την αγροτική ανάπτυξη. Παράλληλα εγκρίθηκε και το εγχειρίδιο των διαδικασιών της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΑΠ.

Δεν έλειψαν όμως από τη συνεδρίαση και οι εντάσεις κυρίως μεταξύ των μελών της Επιτροπής αναφορικά με την σύνθεση της Επιτροπής. Το μέλος Β.Κουρουνιώτης ανέφερε πως η συμμετοχή των Σ.Τσιριγώτη και Γ.Φουσέκη από το Δήμο Μεγαλόπολης δεν είναι νόμιμη.

Ο κ. Γιαννακούρας επεσήμανε πως η επιτροπή δεν έχει κάποια συμμετοχή σε αυτό, αφού τα δύο προαναφερόμενα μέλη εστάλησαν στην επιτροπή, μέσω εγγράφου της ΠΕΔ.

Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης ερωτώμενος για την διαχείριση του πόρου και τις συνεχείς κατηγορίες από πλευράς Λαϊκής Συσπείρωσης, επεσήμανε πως “δεν υπάρχει ψεγάδι στην διαχείριση του πόρου”

Δείτε τις δηλώσεις του κ.Γιαννακούρα και αποσπάσματα από την συνεδρίαση.