Νέα κινητοποίηση στην Τρίπολη για την μονάδα διαχείρισης υπολειμμάτων για ζωοτροφές στο Αθήναιο (vid)

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 16:35

Συνάντηση της επιτροπής αγώνα με τον Δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη

Στο πλαίσιο των δράσεών της για την αποτροπή του “περιβαλλοντικού εγκλήματος”, στο Αθήναιο της ΔΕ Βαλτετσίου, όπως το χαρακτηρίζουν, η μία επιτροπή αγώνα που έχει συσταθεί συναντήθηκε με το Δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη, από τον οποίο, όπως ανέφερε ο ΔΣ Βαγγέλης Γούργαρης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχωρήθηκε στο ΕΚΑ, έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι έχουν δοθεί τα στοιχεία σε δικηγόρο των Αθηνών για να προχωρήσει την υπόθεση.Η επιτροπή ζήτησε να ορισθεί δικηγόρος και από την Τρίπολη, κάτι που έγινε αποδεκτό από τον κ. Τζιούμη, ενώ ο δήμαρχος απεδέχθη και το αίτημά της να γίνει μελέτη για την μέτρηση τω περιβαλλοντικών ρύπων που υπάρχουν στην περιοχή τώρα, ώστε να γνωρίζουν τι θα γίνει αν λειτουργήσει η μονάδα διαχείρισης υπολειμμάτων για ζωοτροφές.

Ο κ. Γούργαρης τόνισε πως στην περιοχή έχουν αρχίσει οι επιπτώσεις και από την ΤΕΡΝΑ, η οποία παίρνει ανεξέλεγκτα νερό από τη περιοχή για τη μονάδα, και ζήτησαν από το Δήμαρχο να ελέγξει το όλο θέμα.

Ο κ. Δημόπουλος Σπύρος, κάτοικος της ΤΚ Αθηναίου, αναφέρθηκε στην κινητοποίηση που θα γίνει στις 5 Ιουλίου, στις 7:30 μμ, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, σημειώνοντας πως θέλουν να τους στηρίξει όλος ο κόσμος, αφού οι επιπτώσεις τόσο από τη λειτουργία της μονάδας στην Παλαιόχουνη για τα σκουπίδια, όσο και από τη μονάδα στην ΤΚ Αθηναίου, θα πλήξουν όλο το δήμο.

Σημείωσε πως η μονάδα θα επεξεργάζεται 300 τόνους υπολειμμάτων ενώ στα Λεχαινά επεξεργαζόταν 90 τόνους και είχε δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα, που θα πολλαπλασιαστεί με τους 300 τόνους.

Ο κ. Δημόπουλος, όπως και ο κ. Γούργαρης σημείωσαν πως μόνο με τον αγώνα θα καταφέρουν να μην λειτουργήσει η μονάδα.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τις δηλώσεις.