Νέα Πελοπόννησος | Επίσκεψη στη μονάδα απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη. Δεν τους επετράπη η είσοδος (vid, ph, ήχος)

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 17:42

Η αναθέτουσα αρχή, δηλαδή η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, είχε απαγορεύσει να μπουν στην μονάδα όπως και στα ΜΜΕ που συνόδευαν το κλιμάκιο της παράταξης της “Νέας Πελοποννήσου” με επικεφαλής των τέως Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και με τρεις πρώην Αντιπεριφερειάρχες, νυν Περιφερειακούς συμβούλους να είναι μαζί του.

Επίσκεψη πραγματοποίησε κλιμάκιο της παράταξης “Νέας Πελοποννήσου” με επικεφαλής τον Πέτρο Τατούλη στην μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη, το μεσημέρι της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου.Μαζί με τον κ. Τατούλη ήταν οι τέως Αντιπεριφερειάρχες -νυν Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ντίνα Νικολάκου, Βαγγέλης Γιαννακούρας και Γιώργος Ρουμελιώτης.

Οι προαναφερθέντες, όταν έφθασαν στην μονάδα, συνοδευόμενοι και από εκπροσώπους των ΜΜΕ της Αρκαδίας, ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο, ότι δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο που γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων και κατά τη διάρκεια της συζήτησης έμαθαν ότι την εντολή την έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, που αποτελεί και την αναθέτουσα αρχή του έργου.

Τελικά ο κ. Τατούλης με τα άλλα μέλη της παράταξής του προχώρησαν προς τις εγκαταστάσεις που γίνεται η διαχείριση, χωρίς όμως να επιτρέψουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να τους συνοδεύσουν.

Μετά το πέρας της επίσκεψης στο χώρο τόσο ο κ. Τατούλης, όσο και οι τρεις τέως Αντιπεριφερειάρχες, η κα. Νικολάκου, ο κ. Γιαννακούρας και ο κ. Ρουμελιώτης, κατήγγειλαν τη στάση της Περιφερειακής Αρχής και του κ. Νίκα, ενώ τόνισαν πως δεν γίνεται να απαγορεύεται η είσοδος σε αιρετούς και  μάλιστα σε ανθρώπους που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν το εν λόγω έργο και να δίνεται άδεια σε κομματικά στελέχη της ΝΔ, όπως είναι ο κ. Μαρινάκος, Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ που θα επισκεφτεί την μονάδα, αύριο Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.

Τονίστηκε πως η επίσκεψή τους είχε σκοπό να δουν από κοντά την πορεία υλοποίησης του έργου και πως εξελίσσεται το μεταβατικό στάδιο και να δηλώσουν παρόντες στον έλεγχο που οφείλουν να κάνουν για το αν υλοποιείται ή όχι η σύμβαση, όπως είχε υπογραφεί.

Μάλιστα σημειώθηκε πως η διαχείριση των απορριμμάτων είναι σε αρχικό στάδιο, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως η μονάδα και αναμένουν να δουν πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία, ενώ τόνισαν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν η μονάδα να πάρει άλλα σκουπίδια, πέραν αυτών που ορίζονται στην αρχική σύμβαση.

Η κα. Νικολάκου παρενέβη και στην εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης “Δύο στις Δύο” με την Ντόρα Παπαϊωάννου και την Ελένη Τράκα, καταγγέλλοντας την στάση του κ. Νίκα και τονίζοντας πως θα υπερασπιστούν το έργο που σχεδίασαν και υλοποίησαν μέχρι τέλους και επεσήμανε πως δεν μπορεί η περιφερειακή αρχή να κοροϊδέψει τους πολίτες και να τους πείσει πως το έργο είναι δικό της.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την επίσκεψη στην Παλαιόχουνη καθώς και το ηχητικό απόσπασμα με την παρέμβαση της κας. Νικολάκου στην εκπομπή “Δύο στις Δύο”.