“Νέα Πελοπόννησος”: Υποβαθμισμένες οι εκδηλώσεις στην Ι.Μ.Καλτεζών με “απούσα” την περιφερειακή αρχή (vid)

Κυριακή, 30 Μαΐου 2021 17:07

Μεγάλο λάθος της περιφερειακής αρχής Νίκα η πτώση μέρους των κελιών του Μοναστηριού

Κριτική στην Περιφερειακή αρχή Νίκα ασκεί η παράταξη “Νέα Πελοπόννησος”, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Πελοποννησιακή Γερουσία στην Ιερά Μονή Καλτεζών.Ο τέως Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και δύο εκ των τέως Αντιπεριφερειαρχών, ο Βαγγέλης Γιαννακούρας και η Ντίνα Νικολάκου, που παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις, τόνισαν πως αυτές ήταν υποβαθμισμένες και φτωχές και η Περιφερειακή Αρχή Νίκα δεν έκανε καμία προσπάθεια για αναβάθμιση των εκδηλώσεων, όχι μόνο στο Μοναστήρι των Καλτεζών, αλλά γενικότερα δεν υπάρχει, όπως σχεδιασμός για τα 200 χρόνια, ώστε ο ρόλος της Πελοποννήσου στην Επανάσταση του 1821 να γίνει ευρύτερα γνωστός, αλλά να αποτελέσει και την αφορμή για να οραματιστούμε το μέλλον του τόπου μας και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Πελοπόννησος στην συνέχεια.

Ο κ. Τατούλης σημείωσε μεταξύ άλλων πως η μη παρουσία της περιφερειακής αρχής υποδηλώνει έλλειψη ικανότητας, ενδιαφέροντος αλλά και πίστης στο ρόλο της Περιφέρειας και αυτό αποτελεί μία ακόμα χαμένη ευκαιρία για την Περιφέρειά μας.

Από τη δική του πλευρά ο κ. Γιαννακούρας αναφέρθηκε στην πτώση μέρους των κελιών και σημείωσε πως υπήρξε κωλυσιεργία από πλευράς της Περιφερειακής αρχής, αφού τα χρήματα υπήρχαν και θα έπρεπε δύο χρόνια να έχουν προχωρήσει τα έργα που απαιτούνταν, ενώ τόνισε πως θα πρέπει το μοναστήρι να αποκτήσει αδελφότητα, αφού μετά το θάνατο της Ηγουμένης και την απομάκρυνση της μοναδικής μοναχής, είναι αφημένο στην τύχη του.

Η κα. Νικολάκου σημείωσε πως υπάρχει γενικότερα μεγάλο πρόβλημα με τις επετειακές εκδηλώσεις και παρόλο που έχουν δαπανηθεί παρά πολλά χρήματα δεν έχουμε δει κάτι αξιόλογο, ούτε κάτι που θα προβάλλει την Πελοπόννησο στη χώρα αλλά και στο εξωτερικό, ενώ ανέφερε πως η αυταρχικότητα του κ. Νίκα σχετικά με την λειτουργία της γνωμοδοτικής επιτροπής δεν θα περάσει, γιατί δεν έχει αυτό το δικαίωμα, να την καταργήσει δηλαδή και ανακοίνωσε πως θα αναληφθούν πρωτοβουλίες.

Δείτε το βίντεο.