Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την απάτη με τα δήθεν τροχαία ατυχήματα

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018 18:22

Νέα στοιχεία για την εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες με πρόσχημα ατυχήματα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Δείτε τα πρώτα στοιχεία που είχαν δημοσιευθεί γύρω από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης ΕΔΩ.Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες με το πρόσχημα του τροχαίου ατυχήματος.

Οι δράστες κατά την παραλαβή των χρημάτων απαιτούσαν από τους παθόντες να τοποθετήσουν τα χρήματα σε σακούλες και να τους τα ρίξουν από το μπαλκόνι

Aπό την έως τώρα έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί είκοσι τρεις περιπτώσεις εξαπάτησης, από τις οποίες οι τέσσερις είναι τετελεσμένες.

Επισημαίνεται ότι οι δράστες, κατά την παραλαβή των χρημάτων απαιτούσαν από τους παθόντες να τοποθετήσουν τα χρήματα σε νάιλον σακούλες και να τους τα πετάξουν από το μπαλκόνι.

Αναλυτικότερα, τα μέλη της σπείρας διέπραξαν τις εξής τετελεσμένες απάτες:

• Την 09/12/2017 το απόγευμα, αφαίρεσαν από 90χρονη ημεδαπή στην Πάτρα, το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, το οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλα και πέταξε από το μπαλκόνι πρώτου ορόφου, προκειμένου να το παραλάβει γυναίκα που προσποιούταν την αστυνομικό και θα μεσολαβούσε, ώστε να μην έχει ποινικές κυρώσεις συγγενικό της πρόσωπο, ένεκα υποτιθέμενου θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει.

• Την 22/12/2017 το πρωί, αφαίρεσαν από 81χρονη ημεδαπή, στην Πάτρα, το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, το οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλα και πέταξε από το μπαλκόνι, προκειμένου να το παραλάβει ζευγάρι που προσποιούνταν τους αστυνομικούς και αποζημιώσει οικογένεια νεκρού από υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα που είχε προκαλέσει ο γιός της.

• Την 17/1/2018 το μεσημέρι, αφαίρεσαν από 84χρονη ημεδαπή, στην Πάτρα, το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ, το οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλα και πέταξε από το μπαλκόνι, προκειμένου να αποζημιωθεί οικογένεια σοβαρά τραυματισμένου ατόμου από τροχαίο ατύχημα, το οποίο υποτίθεται είχε προκαλέσει η εγγονή της στην Γερμανία.

• Την 25/1/2018 το απόγευμα, αφαίρεσαν από 66χρονη ημεδαπή, στην Πάτρα, το χρηματικό ποσό των 41.600 ευρώ, το οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλες και πέταξε από το μπαλκόνι, προκειμένου να το παραλάβει άνδρας και να αποζημιώσει οικογένεια νεκρού από υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα που είχε προκαλέσει η κόρη της στην Αθήνα.

Συνελήφθησαν προχθές δύο δράστες οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν στον Β΄ Ανακριτή Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους συνεχίζονται.

Σχετικό το από 04-02-2018: Εξακριβώθηκε ο τρόπος δράσης εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε πλήθος υποθέσεων απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στην Πάτρα