Νέες πλημμύρες σε σπίτια και καλλιέργειες στο Δήμο Τρίπολης (vid,ph)

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016 09:40
φωτογραφία αρχείου

Έσπασε ρέμα στην άκρη του χωριού Νιχώρι της Δημοτικής Ενότητας Κορυθίου και πλημμύρισαν σπίτια και χωράφια με κηπευτικά- Ζημιές και στο Ζευγολατιό

Γιαννακούρας – Γεωργανόπουλος και Πυροσβεστική στο σημείο που έσπασε το ρέμα για αυτοψία, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να γίνουν παρεμβάσειςΣε απόγνωση οι κάτοικοι που βλέπουν οι καταστροφές να μην έχουν τέλος

Τετάρτη 6 Ιουλίου: Μία σφοδρή βροχόπτωση, τις απογευματινές ώρες, ήταν αρκετή για να δημιουργήσει νέα προβλήματα και πλημμύρες στην ήδη χτυπημένη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Κορυθίου στο Δήμο Τρίπολης.

Συγκεκριμένα από την καταιγίδα που έπεσε στην περιοχή επλήγησαν κυρίως τα χωριά Νιχώρι και Ζευγολατιό και ό,τι αγροτικό προϊόν είχε απομείνει πλέον καταστράφηκε.. Κηπευτικά, δέντρα, πατάτες και ό,τι είχαν σπείρει οι κάτοικοι τα είδαν να παρασέρνονται από το νερό, που ήταν και αυτή τη φορά πάρα πολύ και ήρθε, όπως λένε από το ρέμα του Αι- Λια…

Στην περιοχή του Νιχωρίου έσπασε το ρέμα στην άκρη του χωριού και έτσι πλημμύρισαν σπίτια και καταστράφηκαν οι καλλιέργειες.

Οι κάτοικοι προσπαθούσαν να σώσουν ό,τι μπορούν ενώ μετά την βροχή καθάριζαν με λάστιχα τις λάσπες και τους χώρους που γέμισαν νερά.

Στο Νιχώρι από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γεωργανόπουλος, που κατάγεται και από την ΔΕ Κορυθίου καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας μαζί με οχήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής με επικεφαλής τον Διοικητή της ΠΥ Τρίπολης Θοδωρή Λαρέζο.

Προέβησαν σε κάποιες άμεσες παρεμβάσεις με τα μηχανήματα, ενώ συζήτησαν για τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στο γεφύρι που υπάρχει στην άκρη του χωριού, για να αντιμετωπιστούν ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον.

Και σήμερα θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις, ενώ να αναφέρουμε πως από το μεσημέρι και μετά προβλέπονται νέες καταιγίδες.

Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 βρέθηκε χθες αργά το απόγευμα στο χώρο που έγιναν οι ζημιές και σας μεταφέρει φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις νέες καταστροφές.