Νέο τμήμα συγχρονισμένης κολύμβησης στην Τρίπολη (video)

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 09:19

Μία νέα συνεργασία ξεκινάει στην Τρίπολη με τη δημιουργία του νέου τμήματος συγχρονισμένης κολύμβησης ανάμεσα στον ΚΟΑΤ και τη σχολή χορού Dance point.

Για αυτήν την νέα δραστηριότητα μίλησε η πρόεδρος του KOAT, κα. Χριστίνα Καλαθά και η υπεύθυνη της σχολής σύγχρονου χορού και μπαλέτου Dance point, κα. Δέσποινα Mπαμπά.Η κα. Καλαθά ανέφερε ότι ξεκινάνε οι εγγραφές σε όλα τα τμήματα κολύμβησης του ΚΟΑΤ.

Φέτος θα υπάρξει και μία νέα στρατηγική συνεργασία με τη σχολή χορού dance point στην οποία θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα συγχρονισμένης κολύμβησης.

Η συγχρονισμένη κολύμβηση είναι ένας συνδυασμός αθλήματος και τέχνης. Αποτελείται από κολυμβητικά στυλ φιγούρες και χορογραφίες. Είναι ένα απαιτητικό άθλημα άρρηκτα συνδεδεμένο με το μπαλέτο και το χώρο. Συνδυάζει της τεχνικές κολύμβησης με την καλλιτεχνική έκφραση, γεγονός που το καθιστά μια απόλυτη διασκεδαστική ενασχόλησή.

Απευθύνεται σε κορίτσια ηλικίας έξι ετών και άνω, τα οποία έχουν επιμονή, υπομονή και τους αρέσει η καλαισθησία. Επειδή το άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης απαιτεί αφοσίωση και συστηματική προσπάθεια, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι συνεπής στις προπονήσεις τους.

Τα οφέλη για τα παιδιά είναι:

Βελτιώνεται η αντοχή, η δύναμη, η ευλυγισία και η καρδιοαναπνευστική ικανότητα.

Ενισχύεται η δημιουργικότητα στην κίνηση, ικανότητα έκφρασης και ο συντονισμός των κινήσεων.

Καλλιεργείται η ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος και η συνεργασία.

Ο συνδυασμός κολύμβησης και μπαλέτου συνιστά ένα εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής για όλο το σώμα χωρίς τραυματισμούς.

Τα παιδιά προπονούνται δύο φορές την εβδομάδα από μιάμιση ώρα στο δημοτικό κολυμβητήριο και μία φορά την εβδομάδα κάνουν μπαλέτο στη σχολή χορού dance point που βρίσκεται στην οδό Δημητρακοπούλου 30.

Οι εγγραφές στο δημοτικό κολυμβητήριο γίνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 17.30 έως 19.30 και τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 698 4148916.

Στη συνέχεια η κα. Δέσποινα Μπαμπά ανέφερε τον τρόπο με τον οποίο θα συμμετέχει η δική της σχολή σε αυτό το εγχείρημα.

Είναι χαρά μας να συνεργαζόμαστε με τον ΚΟΑΤ. Είναι μία ευκαιρία για όλους μας να αναδείξουμε το κολυμβητήριο και το χορό. Να ξεκινήσουμε ένα καινούριο άθλημα που στην ουσία είναι ένας συνδυασμός αθλήματος και τέχνης. Εμείς έχουμε το μέρος της κίνησης και του χορού περισσότερο. Τα παιδιά θα έρχονται στο κολυμβητήριο δύο φορές την εβδομάδα και μία φορά την εβδομάδα θα ασκούνται στη σχολή με μπαλέτο.

Επειδή συγχρονισμένη κολύμβηση είναι αρκετά απαιτητική και θέλει δύναμη ευλυγισία και εναρμονισμένες κινήσεις και έντονη μουσικότητα, εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτό το μέρος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ανανέωση του δυναμικού των προπονητών στον ΚΟΑΤ συνδυάζοντας τους έμπειρους προπονητές που βρίσκονται στο σύλλογο, με νέα πρόσωπα που ενσωματώθηκαν φέτος στην προπονητική ομάδα.