Νέος Χιονιάς προ των πυλών – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017 10:44

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σχετικά καλός θα είναι ο καιρός μέχρι την Τετάρτη, όπου οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς, νοτιοδυτικούς. Δεν θα λείψουν οι βροχές και από την πόλη της Τρίπολης και οι θερμοκρασία θα σημειώσει σχετικά μικρή άνοδο.

Το σκηνικό του καιρού από την Παρασκευή και μετά αλλάζει, καθώς η νέα σοβαρή αλλαγή του καιρού θα έχει βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για τα δεδομένα της εποχής, ενώ οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές σε αρκετές περιοχές της χώρας.Με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία όλα δείχνουν τα χιόνια να κατεβαίνουν σε πολύ χαμηλό υψόμετρο στην Αρκαδία αλλά και στην πόλη της Τρίπολης. Να τονίσουμε ότι το κρύο θα είναι δριμύ και το πιο ισχυρό για το χειμώνα που διανύουμε, ενώ θα επικρατούν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Μεγάλες πιθανότητες για χιονόστρωση αξιόλογη, έχει η Τρίπολη, αλλά πρέπει να περιμένουμε γιατί τα στοιχεία συνεχώς αλλάζουν και είμαστε ακόμα μακριά για τις τελικές λεπτομέρειες που καθορίζουν την έκβαση αυτής της πολύ σοβαρής πολικής ψυχρής εισβολής που δείχνει να επηρεάζει το μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας.

Μετεωρολογική Ομάδα Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης