Νέος κύκλος σεμιναρίων ντοκιμαντέρ από το Arcadian Screenings

Δευτέρα, 16 Σεπτέμβριος 2019 22:27

Με ανακοίνωσή της η οργανωτική επιτροπή του Arcadian Screenings ενημερώνει το κοινό για την διεξαγωγή και το επόμενο διάστημα, σεμιναρίων και εργαστηρίων κινηματογραφικού εγγραμματισμού με σκοπό τη δημιουργία από τους συμμετέχοντες της δικής τους ερασιτεχνικής ταινίας (ντοκιμαντέρ). Αναλυτικότερα το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

«Το Arcadian Screenings (www.arcadianscreenings.gr) διοργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια κινηματογραφικού εγγραμματισμού με σκοπό την δημιουργία ντοκιμαντέρ και την καταγραφή μαρτυριών με χρήση οπτικοακουστικών μέσων. Το 2017, 2018 και το 2019 πολλοί συμπολίτες μας έκαναν σε αυτά τα σεμινάρια τη δική τους ταινία. Όλοι την είδαν στο Φεστιβάλ της πόλης – Arcadian Screenings. Έξι ταινίες επιλέχθηκαν για προβολή από το μεγαλύτερο κανάλι ντοκιμαντέρ της χώρας. Γιατί όχι και η δικιά σου;Για το 2019-20 οργανώνεται νέος κύκλος σεμιναρίων με σκοπό την παραγωγή ταινιών και την προβολή τους στο Φεστιβάλ Arcadian Screenings τον Φεβρουάριο 2020 και τον Απρίλιο 2020.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην Τρίπολη τις εξής ημερομηνίες:
1ο σεμινάριο 2 & 3 Νοεμβρίου 2019,
2ο σεμινάριο 30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου 2019,
3ο σεμινάριο 11 & 12 Ιανουαρίου 2020

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως τις 28 Οκτωβρίου 2019 κάνοντας κλικ στη φόρμα εδώ: http://www.arcadianscreenings.gr/index.php/el/contact-el
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ηλικίας 15 ετών και άνω. Τα θέματα των ντοκιμαντέρ είναι της επιλογής των ενδιαφερομένων. Στα σεμινάρια κινηματογραφικού εγγραμματισμού διδάσκουν εκπαιδευτές εξειδικευμένοι στην επιμόρφωση για την παραγωγή ταινιών και λήψη μαρτυριών. Στους εκπαιδευομένους παρέχονται εκ περιτροπής μηχανές λήψεων και εξοπλισμός γυρισμάτων, software editing και αναλώσιμα.».