Νέος πρόεδρος στη ΔΡΤ – Γ. Σπηλιόπουλος: «Παρέλαβα μια άριστη Επιχείρηση»

Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019 11:45

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (03/10). Ο απερχόμενος πρόεδρος, Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, παρέδωσε στο νέο πρόεδρο, Γιώργο Σπηλιόπουλο και τον ενημέρωσε για τρέχοντα θέματα που αφορούν την Επιχείρηση.

Ο κ. Σωτηρόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την τοποθέτησή του στο Διοικητικό Συμβούλιο, προς το Δήμαρχο Τρίπολης, Κ. Τζιούμη και ανέφερε πως παραδίδει μια Επιχείρηση που δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ σε προμηθευτές. Επίσης πρόσθεσε πως είναι εξοφλημένες τόσο οι ασφαλιστικές όσο και οι φορολογικές της υποχρεώσεις, μέχρι και τον μήνα Οκτώβριο.Υπογράμμισε πως θα είναι ενεργό μέλος και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του νέου προέδρου για ό,τι και αν αυτός χρειαστεί. Ο απερχόμενος πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άψογη – όπως την χαρακτήρισε – συνεργασία του με τους εργαζόμενους του ραδιοφώνου, χάρη στη δουλειά των οποίων, όπως τόνισε, η Επιχείρηση λειτουργεί σε άριστο επίπεδο, κάτι που αποτέλεσε και για τον ίδιο πρόκληση όταν ανέλαβε, προκειμένου να συνεχίσει το ραδιόφωνο την ανοδική του πορεία. Τέλος, ο κ. Σωτηρόπουλος εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός, πως ο νέος πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από τον χώρο της δημοσιογραφίας και έτσι είναι σε θέση να γνωρίζει πολύ καλά όλα τα θέματα, που θα κληθεί να διαχειριστεί.

Ο νέος πρόεδρος, Γιώργος Σπηλιόπουλος, ευχαρίστησε τον κ. Σωτηρόπουλο για τα όσα προσέφερε κατά την θητεία του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τόνισε πως παραλαμβάνει μια Επιχείρηση χωρίς προβλήματα, που λειτουργεί άριστα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρώτη σύσκεψη που είχε με τους εργαζόμενους του σταθμού, την οποία και χαρακτήρισε ως εξαιρετική, υπογραμμίζοντας πως συνάντησε μια ομάδα που λειτουργεί σαν «καλοκουρδισμένο ρολόι».

Ο κ. Σπηλιόπουλος ενημέρωσε τον απερχόμενο πρόεδρο για το νέο πρόγραμμα του σταθμού, που ξεκινά την προσεχή Δευτέρα, στο οποίο περιλαμβάνεται πλέον, μεταξύ άλλων, ένα web δελτίο ειδήσεων, ένα πολλά υποσχόμενο, νέο ραδιοφωνικό δίδυμο, καθώς και δελτίο ειδήσεων στην αραβική γλώσσα, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας του ραδιοφώνου, προκειμένου να ενημερώνονται για τα νέα οι αραβόφωνοι που διαβιούν τον τελευταίο χρόνο στην πόλη της Τρίπολης. Επιπρόσθετα, ο νέος πρόεδρος σημείωσε πως έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες για την τεχνική αναβάθμιση του σταθμού, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης και θα ανακοινωθούν στο χρόνο που πρέπει, προσθέτοντας πως «Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να λειτουργήσω προσθετικά στην επιχείρηση, με στόχο να προσφέρουμε ακόμα πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες».

Η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Αργότερα το απόγευμα της ίδιας ημέρας, συνήλθε σε συνεδρίαση, για πρώτη φορά, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΕ – ύστερα και από την έγκριση νομιμότητας που έλαβε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση – το οποίο ομόφωνα ενέκρινε όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Μεταξύ των θεμάτων που εγκρίθηκαν, ήταν η ανανέωση όλων των συμβάσεων εξωτερικών συνεργατών και ο ορισμός εκπροσώπων της ΔΕΠΕ στην Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδος, όπου ορίστηκαν ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος και ο Δημήτρης Μανιατάκος.