Νεστάνη | Κατέρρευσε στέγη σπιτιού και καταπλάκωσε δύο άτομα (vid,ph)

Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 17:12

Μειώνονται οι πιθανότητες να είναι ζωντανό το δεύτερο άτομο

Συνεχίζεται μέχρι αυτήν την ώρα (5 το απόγευμα) η επιχείρηση απεγκλωβισμού του δεύτερου ατόμου που καταπλακώθηκε από την στέγη σπιτιού στην Νεστάνη ΑρκαδίαςΖητήθηκε η ενίσχυση και της ΕΜΑΚ που κατεβαίνει από την Αθήνα

Στέγη παλαιού σπιτιού, στην Νεστάνη, κατέρρευσε κατά τη διάρκεια εργασιών, γύρω στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου. Από την κατάρρευση της στέγης καταπλακώθηκαν δύο άτομα (ένας Έλληνας και ένας Αλβανός) που εργάζονταν σε αυτό.

Η Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο χωριό για να απεγκλωβίσουν τα δύο άτομα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ενός ατόμου, του 50χρονου Έλληνα Σ. ΜΠ. ήταν αίσια και ολοκληρώθηκε άμεσα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, αλλά το ρεπορτάζ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 αναφέρει, πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την ζωή του.

Για το δεύτερο, όμως, άτομο, τον Αλβανό, η επιχείρηση απεγκλωβισμού, συνεχίζεται μέχρι αυτήν την ώρα (5 το απόγευμα της Τετάρτης), υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, αφού στο χωριό ρίχνει χιονόνερο, και αναμένεται να πάρει πολύ χρόνο, αφού έχουν πέσει τρία μέτρα περίπου μπάζα και ξύλα και θα πρέπει να γίνουν “χειρουργικές κινήσεις” από τους πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο εγκλωβισμένος δεν έχει δώσει σημάδια ζωής.

Βάσει νεότερης ενημέρωσης έχει ζητηθεί από την Πυροσβεστική η συνδρομή και της ΕΜΑΚ που έρχεται από την Αθήνα, ώστε να συμβάλει και αυτή με τα ειδικά εργαλεία που διαθέτει στην προσπάθεια απεγκλωβισμού του δεύτερου ατόμου, που όσο περνούν οι ώρες, μηδενίζονται οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανό.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 (όσο μας επετράπη από την Αστυνομία να κάνουμε λήψη και βίντεο με πλάνα και δηλώσεις του Προέδρου του Χωριού Ν.Καραλή και του Αντιδημάρχου Τρίπολης Σ.Παπαδημητρίου που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στη Νεστάνη και συνέδραμε με μηχάνημα του δήμου στην επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Κατέρρευση σπιτιού στη Νεστάνη-Εγκλωβισμός ατόμων