Νιάτα, κέφι και χορός μέχρι το πρωί στο πανηγύρι στην Παναγιά (Ζέρζοβα) Γορτυνίας (vid,ph)

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016 12:15

Πυροτεχνήματα, τούρτες και τραχανάς στην εκδήλωση του Συλλόγου των Απανταχού Παναγιωτών

Νιάτα, κέφι και ατέλειωτο χορό μέχρι το πρωί της Κυριακής είχε το πανηγύρι που διοργανώνει ο Σύλλογος των Απανταχού Παναγιωτών στο όμορφο και ιδιαίτερα γραφικό χωριό της Γορτυνίας, Παναγιά (Ζέρζοβα) για την εορτή του Γενεσίου της Παναγιάς, που είναι στις 8 Σεπτεμβρίου.Η εκδήλωση γίνεται το πρώτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, για να συγκεντρώνονται στο χωριό όλοι οι κάτοικοι και να γλεντούν λίγο πριν φύγουν για τον τόπο διαμονής τους.

Και φέτος στην Παναγιά βρέθηκε πολύς κόσμος που γλέντησε μέχρι το πρωί με τα τραγούδια του Παναγιώτη Αγγελακόπουλου, που είναι από το χωριό, ενώ οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν αρνί, κόκκορα, άφθονη μπύρα και κρασί, ενώ το πρωί προσφέρθηκε τραχανάς.

Το πανηγύρι είχε ακόμα και πυροτεχνήματα αλλά και τούρτα γενεθλίων, ενώ το κέφι και η διασκέδαση δεν σταμάτησαν πριν ξημερώσει.

Η Παναγιά που μέχρι το 1924 ονομαζόταν Ζέρζοβα είναι ένα πολύ ξεχωριστό χωριό, λίγο μετά την Ζάτουνα και έχει διατηρηθεί ο παραδοσιακός του χαρακτήρας, όπως λέει στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 και ο Πρόεδρος του χωριού Δ.Δρέσιος. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μεταξύ αυτών είναι το παλιό δίκτυο ύδρευσης, ενώ μίλησε και για τις ομορφιές του τόπου του.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από το πανηγύρι στην Παναγιά και τις δηλώσεις του Προέδρου του χωριού.