Νίκας: “Εγκληματικό διαδικαστικό λάθος η υπόθεση με το λιμάνι του Παραλίου Άστρους”

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 17:42

“Εγκληματικό διαδικαστικό λάθος”, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την υπόθεση του λιμανιού του Παραλίου Άστρους, κατά τη διάρκεια απάντησής του σε επερώτηση του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου” Νίκου Γόντικα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Νίκας σημείωσε πως το έργο έχει πληρωθεί αλλά το Κράτος επέστρεψε λεφτά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αυτά ζητούνται από το Δήμο. Ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως δεν πρέπει να βουλιάξει κανένας οικονομικά και να τελειώσει η υπόθεση εδώ, αφού δεν μπορεί τα διαδικαστικά λάθη να τα φορτώνεται ένας μικρός δήμος, που δεν διαθέτει 4 εκ ευρώ να τα δώσει πίσω, ενώ επεσήμανε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Οικονομική Επιτροπή δεν έπρεπε να εμπλακεί στην υπόθεση και να κάνει τη δημοπρασία του έργου.Από την άλλη σημείωσε πως οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής επικυρώθηκαν από κάποιες άλλες υπηρεσίες.

Από τη δική του πλευρά ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Σκαντζός παίρνοντας το λόγο, αφού την εποχή για την οποία υπάρχει το πρόβλημα, ήταν Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, ανέφερε πως θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα, όταν βγει η οριστική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αφού έχουν ζητηθεί οι απόψεις τόσο του Δήμου, όσο και της Περιφέρειας, μέσω της διαχειριστικής επιτροπής.